Sezonun ilk kestanesi kilosu 250 liradan alındı;

Sezonun ilk kestanesi kilosu 250 liradan alındı

Aydın'da sezonun ilk kestanesi, düzenlenen törenle kilosu 250 TL'den satın alındı. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Aydın’ın ortalama 23 bin ton rekolte ile Türkiye’de ilk sırada yer aldığını belirtti....

Türkiye'nin önde gelen kestane üretim merkezlerinden Aydın'da, sezonun ilk kestanesi, Aydın Ticaret Borsası'nda (ATB) yapılan törenle alındı.

Törene Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, ATB Başkanı Fevzi Çondur ile üreticiler katıldı. 6 üreticinin getirdiği 123 kilo kestane, sembolik olarak kilosu 250 TL'ye satın alındı.

23 BİN TON KESTANE ÜRETİLİYOR

Vali Hüseyin Aksoy, Aydın’ın tarımsal üretim bakımından oldukça farklı ürünler yetiştiren bir il olduğunu belirtti.

Kestane alım töreninde bir araya geldiklerini dile getiren Aksoy, Aydın’ın ortalama 23 bin ton rekolte ile Türkiye’de ilk sırada yer aldığını belirtti. Vali Aksoy, “Kestanenin önemli bir bölümü ihraç edilirken, önemli alanlarda da kullanılıyor. Üreticilerin emeğinin karşılığını alması bakımından oldukça önemlidir. Ticaret Borsası'nın bu yılki kestane alımının sembolik olarak kilosu 250 lira olarak belirlendi. Emeği geçen ve tüm üretenlere hayırlı olsun" dedi.

Resim

35 LİRANIN ÜZERİNDE FİYAT BEKLİYORUZ

Törende konuşan ATB Başkanı Çondur, "2022-2023 yılı kestanesi alım töreni gerçekleştirdik. Kestane, Aydın için önemli bir tarım ürünüdür. Avrupa Birliği coğrafi işaretli Aydın kestanesi, Türkiye'deki üretimin yüzde 31'ini karşılıyor” dedi.

Aydın üreticisi için kestanenin önemli bir mahsul olduğunu vurgulayan Çondur, “Bu ürünün kıymetlenmesi ve katma değer kazanması için Ticaret Borsası olarak üzerimize düşen her şeyin içinde yer alıyoruz. İlk alım törenimizi düzenliyoruz. Hayırlı ve bereketli bir yıl olmasını diliyoruz. Kalite olarak geçen yılki kaliteye sahibiz. 2022-2023 sezonunda kestanenin kilosunu 29 lira 51 kuruş olarak kapattık. Bu yıl 35 liranın üzerinde bir fiyat bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum