Amasra’da maden ocağında patlama;

Amasra’da maden ocağında patlama

Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağında şiddetli bir patlama meydana geldi. Yer altında işçilerin bulunduğu belirtilirken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Bartın Valisi Nurtaç Arslan bölgeye giderek inceleme yaparken, iki bakan da Ankara’dan bölgeye hareket etti....

Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında grizu patlaması ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk edildi.

YER ALTINDA İŞÇİLER VAR

Maden ocağından gelen ilk bilgilere göre patlamanın 350 metre aşağıda meydana geldiği ve yer altında işçiler mahsur kaldı. Ekipler işçileri kurtarmak adına acilen çalışma başlattı.

Maden ocağında toplamda 400 işçinin çalıştığı ve patlamanın 4-12 vardiyası arasındaki işçilerin çalışmaları sırasında meydana geldiği kaydedildi.

PATLAMANIN KAYNAĞI BELLİ DEĞİL

Bartın Valisi Nurtaç Arslan da yer altında işçiler olduğu bilgisini doğrulurken, patlamanın kaynağının henüz belirlenemediği bilgisini verdi. Patlamanın kaynağına ilişkin çalışmaların ise sürdüğünü dile getirdi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAYINLADI

Bartın Valiliği'nden de patlamaya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Amasra Taşkömürü İşletme Müessesinde saat 18.15 sularında -300 kotunda henüz nedeni belli olmayan kısmi bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine tüm ekiplerimiz seferber edilerek gerekli çalışmalara başlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Son Dakika! Bartın'da maden ocağında patlama! Yer altında kalan işçiler için ekipler devrede

6 TANE ARKADAŞIMIZ HAREKETSİZ GÖRÜNÜYOR

Patlama hakkında Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır da açıklamada bulundu. Çakır, "Grizu patlaması şüphesi var. İçeride 87 arkadaşımız vardı. 6 tanesi hareketsiz görünüyor. Tahliye ekiplerinin olaya müdahalesi sürüyor" dedi.

BAKAN SOYLU VE DÖNMEZ BARTIN'A GİDİYOR

Maden ocağında patlama nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez ve İçişleri Bakanı Soylu Bartın Amasra'ya doğru yola çıktı.

AFAD da, Kütahya, Eskişehir, Karabük, Sakarya ve Zonguldak’tan ekipler sevk etti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum