12 milyon fidan için yer hazırlanıyor;

12 milyon fidan için yer hazırlanıyor

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kuşçu Marina’da devam eden ‘Ağaçlandırma ve fidan dikimi projesi’ çalışmalarını yerinde inceledi....

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri’nin denizi olarak bilinen Kocasinan Kuşçu Marina bölgesinin yeşillendirilmesi adına Kayseri Valiliği’nin başlattığı, 12 milyon fidan dikimini kapsayan ve çalışmaların bir aydır yoğun şekilde devam ettiği “Kuşçu Ağaçlandırma ve Fidan Dikimi” projesinin çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Çiçek, çalışmaların son durumu hakkında Orman Bölge Müdürü İsa Çapkın’dan bilgiler aldı.

Resim

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Proje tamamlandığında Kuşçu Marina’nın Kayseri için bir cazibe merkezi haline geleceğini belirten Vali Çiçek, ilk olarak bölgenin fidan dikimine elverişli hale getirilebilmesi adına arazi çalışmalarının yapıldığını kaydetti.

Yaklaşık bir aydan fazla süredir devam eden çalışmalar sonucu bugün itibariyle 1587 çukurun kazıldığını ifade eden Vali Çiçek, kazılan çukurlara daha verimli orman toprağı ilave edildiğini ve 26 Ekim 2022 tarihi itibariyle ilk fidanın toprakla buluşacağını söyledi.

Resim

EN KAPSAMLI AĞAÇLANDIRMA FAALİYETİ

Proje hakkına bilgiler veren Orman Bölge Müdürü İsa Çapkın ise Anadolu tarihinde gerçekleştirilecek olan en kapsamlı ağaçlandırma faaliyetinin bu bölgedeki ilk etabında, bu sene itibariyle 142 hektar alana 136 bin fidan, 3 yıl içerisinde de toplam 8 bin hektar alana 12 milyon fidan dikileceğini belirtti. Toprak işlemesinin süratle devam ettiğini kaydeden Çapkın, 26 Ekim itibariyle ilk etap fidan dikimine start verileceğini söyledi.

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler
12 milyon fidan için yer hazırlanıyor Haberleri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum