'Gıdanı koru, sofrana sahip çık';

'Gıdanı koru, sofrana sahip çık'

İstanbul Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Dünya Gıda Günü sebebiyle "Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık" kampanyası kapsamında düzenlenen farkındalık programına katıldı....

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, gıda kaybı ve israfı hakkında kamuoyunun farkındalığını artırmak ve gıda tedarik zincirindeki tüm aktörleri harekete geçirmek için başlatılan “Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık” kampanyası kapsamında, Çayırönü İmam Hatip Ortaokulu’nda farkındalık programı düzenlendi.

Resim

Ümraniye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın’ın yanı sıra, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şahin, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, Kurum Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Resim

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük tarafından, gıda kaybı ve israfının önlenmesine ilişkin tüketicinin bilgisinin artırılması ve israfı önleyici davranışların anlatıldığı sunumun yapılmasının ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi.

Öğrenciler için hazırlanan bilgilendirme broşürlerinin ve ikramların dağıtılması ile program sona erdi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum