4 çocuk babası engelli adamın küle dönen evi yeniden yapılıyor;

4 çocuk babası engelli adamın küle dönen evi yeniden yapılıyor

Aydın’ın Karacasu ilçesine bağlı Bereketli Mahallesi’nde 24 Temmuz’da çıkan yangında evi küle dönen yürüme engelli Hasan Karakaya’nın evi, yeniden yapılıyor....

Resim

24.07.2022 tarihinde elektrik kontağından çıkan yangın sonucu evi ve eşyaları tamamen yanan Bereketli Mahallesinde ikamet eden Hasan Karakaya’nın yeni evinin yapımı için temel atma töreni düzenlendi.

Karacasu Kaymakamlığı SYDV Vakfı tarafından 178 bin TL, AFAD tarafından 22 bin TL ve Karacasu Belediyesinin destekleriyle yapılacak olan ev için temel atma törenine Kaymakam Hatice Gamze Kuran ve Belediye Başkanı Mehmet Erikmen katıldı.

Hasan Karakaya ve çocuklarıyla yakından ilgilenen Kaymakam Kuran, yeniden yapılacak evin şimdiden hayırlı olmasını diledi.


10 DAKİKADA KÜLE DÖNMÜŞTÜ

3 ay önce çıkan yangında 4 çocuk babası yürüme engelli Hasan Karakaya'nın ailesiyle birlikte kaldığı ev küle dönmüş, hiçbir eşya kurtarılamamıştı.

Karakaya, yaşananları şöyle anlatmıştı: "Çocuklara duş aldırdım. Dışarı çıkardım. Kendim girdim banyoya. Kardeşim Cafer koşarak geldi. Ev yanıyor diye. Beni zor çıkardılar dışarı. Hayvanlarımız için yonca aldık. Eşim bunların ödemesine destek olmak için gece tütüne çalışmaya gitmişti. Geldiklerinde düğüne gidecektik. Mutfak bölümünden çıktığını tahmin ediyoruz. Elektrik kaçağı olmuş olabilir. Bir anda büyüdü. 16 yıllık emek 10 dakikada heba oldu. Hiçbir şeyi kurtaramadık. Tavanı bile yeni yaptırmıştık. Allah'tan hayvanlarımız yayladaydı. Hiçbir şeyimiz kalmadı onların dışında."


Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler
4 çocuk babası engelli adamın küle dönen evi yeniden yapılıyor Haberleri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum