Sağlıklı Çocuklar Şenliği;

Sağlıklı Çocuklar Şenliği

Malatya Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Kaymakamlığın koordinesinde devlet hastanesi bahçesinde düzenlenen ‘Sağlıklı Çocuklar Şenliği'ne katılarak, sağlıklı yaşamın temelinin çocuklukta atıldığını söyledi....

Kale Kaymakamlığı koordinesinde, Devlet Hastanesi Başhekimliği, Kale Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kale Belediyesi ve Malatya Beydağı Gençlik Merkezi tarafından ilkokullarda eğitim gören çocuklara yönelik ‘Sağlıklı Çocuklar Şenliği’ düzenlendi.

Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, ülkenin geleceği minik öğrencilerle bir araya geldiklerini belirterek, "Sağlıklı bir yaşamın temelinin atıldığı bu yaşlarda öğrencilerimize bu durumu eğlenceli bir şekilde anlatarak onların zihinlerinde yer ettiği inancındayım. Bu güzel ve anlamlı etkinliğin yapılmasında emeği geçen tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Resim

EĞLENCELİ ŞENLİKTE TARAMA YAPTILAR

İlçe Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen şenlikte, Beydağı Gençlik Merkezi gönüllü üyeleri tarafından palyaço gösterisi, balon gösterisi, yüz boyama, geleneksel okçuluk, dart, matrak, körlink, bowling ve çeşitli oyunlar ile taraftan çocuklar eğlenirken bir tarafından da ilçe devlet hastanesi tarafından alanında uzmanlar eşliğinde çocukların boy, kilo, diş, görme ve işitme taramaları yapılarak, çocukların hastanelerin ve ambulansların çalışma işleyişini öğrenmeleri sağlanıyor.

Resim

HASTANE FOBİSİ YIKILACAK

Hastane Başhekimi Dr. Safa Burak Kıyat, amaçlarının çocukları eğlendirerek hastane fobisini yıkmak olduğunu belirterek, “Amacımız çocukları hastane bahçesinde eğlendirerek hastane fobisini yıkmaktı. Hastane fobisini yıkarak ilerleyen nesillerde sağlıkta şiddeti bitirebileceğimiz inancındayız. Çocuklarımız sadece hasta olduklarında ya da kötü bir olay olduğunda hastaneye gelmediklerinin farkına varacaklar. Burada eğlenecekler, görme, işitme, diş taramaları bunların hepsini burada yapacağız. Çocuklarımız bunlar yapılırken çok mutlu bir şekilde etkinliklere katılacaklar” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum