Çocuklar kitap festivalinde eğlenecek;

Çocuklar kitap festivalinde eğlenecek

Yeşilyurt Belediye Başkanlığınca, Yeşilyurt Kaymakamlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla Malatya Park AVM otopark alanında Çocuk Kitapları Festivali düzenlendi....

Programa; Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İl Müftüsü Veysel Işıldar, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Festivalde konuşan Vali Şahin, “Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hepinizin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Bu sabah katılımın çok yüksek olduğu, çok güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Çoğunlukla çocuklarımız katılım sağladı. Cumhuriyetin geleceği adına bizi ümitlendiren bir tablo vardı” dedi.

Resim

CUMHURİYET BAYRAMINA YAKIŞTI

Bu etkinliğin Cumhuriyet Bayramına çok yakıştığını belirten Vali Şahin, Türkiye'de herkesin kitabı, öğrenmeyi, okumayı, ilmi gündemine almadığını belirten Vali Şahin; “Malatya bunu başarabilen illerden biri ve başarılı bir kitap fuarı geleneğine oturtmuş bir ilimizdir” ifadesini kullandı.

Genel kitap fuarlarının dışında konsept fuarlara yönelinmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Şahin; “Çocuk kitapları fuarı bu açıdan çok değerli. Çocuklarımıza okuma alışkanlığı verirsek, daha sonralarda çocuklarımızın eğitim hayatıyla ilgili, ahlak öğretimi ile ilgili hiçbir sorun yaşamayız. Yeter ki okumayı okuma sevgisini çocuklarımıza öğretelim. Bu kitap fuarının Malatya’mızda çocuklarımızın özellikle kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesinde çok büyük faydası olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Resim

6 KASIM’A KADAR DEVAM EDECEK

İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın yaptığı duanın ardından protokol üyelerince kurdele kesilerek festival açılışı yapıldı.

29 Ekim - 06 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 30’dan fazla yayınevinin katılacağı ve çocukların yazarlarla söyleşi imkanı bulacağı festivalde; Animasyon, Sinema, Tiyatro, Sihirbaz ve Sirk Gösterileri, Konserler ve çocuk şenlikleri düzenlenecek.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum