İskenderun'da Cumhuriyet coşkusu!;

İskenderun'da Cumhuriyet coşkusu!

Hatay’ın İskenderun ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 99. yıl dönümü kutlamaları kapsamında sahilde düzenlenen ve halkın yoğun ilgi gösterdiği tören büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi....

İskenderun Atatürk Bulvarı'nda yapılan kutlama programı halktan yoğun ilgi gördü. İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve beraberinde 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu ve Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı halkın bayramını kutladı.

Resim

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, necip milletin fedakârlığıyla kazanılan Kurtuluş Savaşı Destanı'nın ardından kurulan ve azmin, fedakârlığın, kararlılığın, birlik ve beraberliğin eşsiz bir timsali olan Cumhuriyetin 99. yıl dönümünü kıvanç ve coşkuyla idrak etiklerini söyledi.

Resim

AZİM VE GAYRETLE ÇALIŞACAĞIZ

Cumhuriyet, Türk Milletinin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesi olduğunu vurgulayan Kaymakam Demiryürek, “Farklı kültür, inanç ve düşüncelerin teminat altına alınarak birlikte yaşama idealimizin kaynağı olmasının yanı sıra ülkemizi dünya milletler liginde seçkin bir yerde tutabiliyor olmamızın da rehberi konumundadır. Bu manada güzide ülkemizin, demokratik devlet idaresi, gelişen ekonomisi, güçlü ordusu ve nitelikli insan kaynağı ile uluslararası alanda giderek daha saygın bir konuma geldiği aşikârdır. Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması hedefi doğrultusunda; Devlet ve Millet olarak bıkmadan, yorulmadan, azim ve gayretle çalışacağımızdan zerre-i miskal kadar şüpheniz olmasın” diye konuştu.

Resim

Şiirlerin okuduğu, minik öğrenciler ile folklorcuların gösteri yaptığı törende komandolarını protokolün önünde yaptığı nefes kesen ilgiyle izlendi.

İlçedeki ilk orta ve lise okullarının resmigeçidi sonrasında Askeri birlikler, askeri araçların geçişi dosta güven verdi. Resmigeçit töreninde ayrıca kamu ve özel kurumların araçları, dernekler, motosikletliler de alkışlar arasında geçiş yaptı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum