Kırklareli'nde beyaz petrol sevinci;

Kırklareli'nde beyaz petrol sevinci

Kırklareli Valisi Birol Ekici, 60 derece ısıda yeni bir jeotermal kaynak keşfettiklerini açıklayarak, “Jeotermal kaynağın ilimize yapacağı değişim ve dönüşümü şuanda hayal edemiyorum” dedi....

Kırklareli Valisi Birol Ekici, MTA Marmara Bölge Müdürü Afşin Ekmekyapar ile birlikte Asilbeyli Köyü’nde Otağ Jeotermal Tarımcılık A.Ş firması tarafından kurulan seranın ısıtma ihtiyacını Jeotermal Enerjiden karşılamak için açılan Sondaj Kuyu alanında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgiler aldı.

Resim

BEYAZ PETROLÜ KEŞFETTİK

Keşfedilen kuyunun yanında bir açıklama yapan Vali Ekici, “Bugün çok sevinçliyiz. Adeta beyaz petrolü keşfettik ilimizde. 2014 yılında yapılan çalışmalarda 57 derece bir su bulunmuştu bu bölgede. Bugün 60 derece bir jeotermal kaynak bulduk” dedi.

Jeotermal kaynakla ne yapılacağını da açıklayan Vali Ekici, “54 dekar seramız hazır durumda. Kırklareli bu jeotermal kaynakla, hem turizmin, hem seracılığın, hem de jeotermal enerjinin Trakya’daki başkenti olacak” ifadelerini kullandı.

Resim

İLİMİZE KATKISINI HAYAL EDEMİYORUM

Bu bölgedeki en verimli kuyuların bugün itibariyle keşfedildiğini kaydeden Ekici, “İlimize yapacağı değişim ve dönüşümü şuanda hayal edemiyorum. İstanbul pazarına çok yakınız. Bu bölgenin en kısa sürede seracılığın merkezi, jeotermal otellerin merkezi olacağını, jeotermal enerjinin de hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

Vali Ekici, bulanan kaynağın ülkeye ve Kırklareli’ne hayırlı olmasını diledi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum