Dünyanın en büyük bisküvi mozaiği tescillendi;

Dünyanın en büyük bisküvi mozaiği tescillendi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ev sahipliğinde ‘Dünyanın En Büyük Bisküvi Mozaiği' Karaman’da yapıldı....

Karaman Tanıtım ve Turizm Derneği (KARTAP) tarafından düzenlenen proje ile 3 ton bisküvi kullanılarak 800 metrekare alana sahip dünyanın en büyük buğday başağı mozaiği tamamlandı.

Karaman Valiliği, Karaman Belediyesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Aldiva (Modern Çikolata), Anı, Bifa, Saray ve Şimşek Bisküvileri, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) iş birliğinde gerçekleştirilen dünyanın en büyük bisküvi mozaiği kategorisinde dünya rekoru tescil töreni düzenlendi.

ResimDÜNYA REKORU TESCİL EDİLDİ

Törene, Eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi, Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, KMÜ Rektör V. Hüseyin Karaman, TAŞFED Başkanı Bayram Özrek, TAŞFED Milli Takım Direktörü Abdi Gündüz, sanayiciler, il ve üniversite protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, davetliler, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.

Resim

3 TON BİSKÜVİ KULLANILDI

Vali Tuncay Akkoyun Türk dilinin başkenti, Yunus Emre'nin memleketi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ata yurdu Karaman’ın bereketli topraklara sahip olduğunu belirtti. Akkoyun “İlimizin potansiyeli, gücü herkes tarafından bilinecektir. Üç ton bisküvi ile gerçekleştirilen buğday başağı mozaiği çalışmasının ilimizin tanıtımına katkısı da çok fazla olacaktır. Bu projenin hayat geçirilmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum