Üreticilere ‘buzağı kabini ve ekipmanları' desteği;

Üreticilere ‘buzağı kabini ve ekipmanları' desteği

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Valilik öncülüğünde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve DOKAP tarafından desteklenen ‘Buzağını Yaşat, İşletmene Can Kat Projesi’ kapsamında; toplam maliyeti 867.300 TL olan 120’şer adet Buzağı Kabini, Buzağı Altlığı ve Buzağı Biberonu dağıtım törenine katıldı....

Protokol üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri ve üreticilerin yer aldığı programda ilk olarak İl Tarım ve Orman Müdür V. Hayrullah Göktekin projenin detayları hakkında bilgiler aktardı. Daha sonra konuşan üretici ise projenin hazırlanmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Mustafa Masatlı ise Amasya’nın tarım ve hayvancılık bakımından bölgenin önemli bir merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini kaydetti.

Resim

SULAMA İLE VERİM KATLANDI

Masatlı, “Tarımsal sulama yetersizliğini gidermek için, 2021 yılında yatırımlarımızı bir önceki yıla göre yaklaşık 15 kat arttırarak 46 milyon TL’ye çıkarıp, 26 bin dekar tarım arazisini sulamaya açtık. 2022 yılında da aynı hızla yaklaşık 63 milyon TL’lik bir yatırımla 21 bin dekarlık bir alanı suyla buluşturuyoruz. Yani sadece son 2 yılda tarımsal sulamaya 100 milyon TL bütçe ayırmış durumdayız. Sulama yatırımlarındaki bu artış ürün rekoltelerimize de yansımış; buğdayda yaklaşık 460 bin ton, arpada 133 bin ton, ayçiçeğinde 84 bin ton, şeker pancarında 225 bin ton, kirazda 51 bin ton ve elmada ise 35 bin ton gibi rekor denebilecek rakamlara ulaşılmıştır” dedi.

Resim

Vali Masatlı, hayvancılığı desteklemek için üreticilere 35 baş Manda Boğası, 46.500 doz Çiçek Aşısı, 30.000 doz E-Coli Aşısı, 226 adet Süt Sağım Makinası ve Yardımcı Ekipmanı, 120 adet Buzağı Kabini ve Yardımcı Ekipmanı, 76 adet Hayvan Sulama Sıvatı ile 50 adet Göçmen Çadırı ve Güneş Enerjisi Sistemi desteği sağlandığını belirtti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum