Camiler ‘sıfır atık merkezi’ oluyor;

Camiler ‘sıfır atık merkezi’ oluyor

Ülke genelinde çeşitli Sıfır Atık Projeleri yürütülürken Muğla Ortaca’da camiler ‘sıfır atık merkezi’ haline geliyor. Ortaca Kaymakamı Meral Uçar ve Belediye Başkanı Alim Uzundemir, projenin uygulandığı camileri ziyaret ederek, geri dönüşüm firması yetkilisinden çalışmalar hakkında bilgi aldı....

Sıfır Atık, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atığın miktarının azaltılması, etkin toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık önleme yaklaşımı olarak ifade ediliyor.

Bu kapsamda “Ayrıştır, dönüştür, kazandır” sloganıyla Ortaca’da camilerde sıfır atık projesi başlatıldı. Böylece cami bahçelerine geri dönüşüm kutuları ve bilgilendirme levhaları yerleştirilecek.

Resim

GELİRİ CAMİYE KALACAK

Çevrenin yaşanabilirliğini arttırmak için, “ayrıştır, dönüştür, kazandır” sloganıyla başlatılan projenin amacı, çöp olarak anılan birçok atığın ayrıştırılarak ait oldukları kutulara atılmasıyla temiz cami, temiz çevre seferberliğini başlatmak, ilçe halkına çevre dostu tüketim alışkanlıklarının kazandırılmasını sağlamak. Katı atıklardan ve atık yağlardan elde edilen gelir ise camilerin temizlik ve buna benzer ihtiyaçlarında kullanılmak üzere değerlendirilecek.

ÇEVREYE DUYARLILIK GELİŞTİRİLECEK

Ortaca Kaymakamlığı tarafından hazırlanan projeyle, ilçe halkı ve çocukların çevreye duyarlılık konusunda bilinçlenmesi, toplumda sorumluluk bilincinin artmasıyla farklı bakış açılarının geliştirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca çevre eğitimini her alana yayarak etki çerçevesinin genişletilmesi, atıkları ayrıştırmanın öneminin uzun vadede kavranmasını, böylece doğal yaşama katkı sunulmasını sağlanması, sürdürebilir bir gelecek için sürdürülebilir çözümlere öncülük edilmesi hedefleniyor.

Resim

İMAM VE MÜEZZİNLERE BİLGİ VERİLECEK

Bu çerçevede, Ortaca Müftülüğü çatısı altında görev yapan tüm imam hatip, müezzin ve müftülük görevlilerine Kar Atık Çevre Mühendisleri tarafından geri dönüşüm ilkeleri ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verilecek. Cuma vaazlarında imamlar tarafından cemaate verilecek sıfır atıkla ilgili bilgiler Ortaca Müftülüğü tarafından hazırlanacak. Kur’an Kurslarında ve İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen tüm etkinliklerde sıfır atıkla ilgili bilgilendirme ve yönlendirme çalışmaları yapılacak.

Ortaca Belediyesi, Ortaca Müftülüğü ve Kar Geri Dönüşüm firmasının paydaş olduğu projede uygulama alanı olarak birinci grupta Ortaca İlçe Müftülüğü, Merkez Çarşı Cami, ikinci grupta Merkez Kurs Cami, Merkez Çaylı Cami, Merkez Dörtyol Cami, Dalyan Merkez Cami, üçüncü grupta ise Akşemsettin Cami, Karaburun Yıldırım Cami, Dalaklı Camisi belirlendi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum