'Bir Dünya Aynı İnsan';

'Bir Dünya Aynı İnsan'

Sivas’ın Akıncılar ilçesinde kaymakamlık tarafından başlatılan "Bir Dünya Aynı İnsan" projesi kapsamında ilçe okullarındaki öğrencilere dünyadaki bütün ülkelerde insan hayatının her yerde aynı olduğu öğretiliyor....

Resim

Akıncılar Kaymakamlığı tarafından başlatılan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gözetiminde gerçekleştirilen "Değerler Eğitimi" programları kapsamında Aralık 'hoşgörü' ayı olarak ilan edildi. Bu ay içerisinde ise "Bir Dünya Aynı İnsan" projesi hayata geçirildi.

Projede dünya milletlerini, temel bilgiler çerçevesinde ilçe öğrencilerine öğretiliyor. Ülkelerin içerisinden çeşitli videolarla insan hayatının her yerde aynı olduğu öğrencilere gösteriliyor. Projenin ilk 3 gününde Afganistan, Almanya, Libya, Arjantin, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Bangladeş ve Belçika gibi ülkelerin tanıtımı ve insanları öğrencilere gösterildi.

Resim

Proje hakkında bilgi veren İlçe Kaymakamı Tarık Safa Kahveci, "Bir insandan dilini ve kültürünü çıkartırsanız geriye aynı insanlar kalır. Öteki kavramı toplumları oluşturan bireyler arasında çatışmaya zemin oluşturmaktadır.  Bizleri birbirimize karşı daha hoşgörüsüz bireyler haline getirmektedir. İnsanlar arasındaki farklılıklar yalnızca zenginlikten ibarettir” dedi.

Resim

Kaymakam Kahveci, “Bugün dünyanın hangi köşesine gidersek gidelim tüm yaşanmışlıklar içerisinde, aynı mutluluklar, aynı mücadeleler ve aynı hüzünler biz insanların hayatını çevrelemektedir. Bu bağlamda öğrencilerimize başka kültürlere karşı kınama ile değil de, anlayış ile yaklaşılması gerektiğini; onların o çevrede doğmuş, oradaki anne-babalarla yetişmiş ve o kültürle yoğrulmuş olduğunu vurguluyoruz. Kültürün üstünlük sebebi olmadığını öğrencilerimize göstererek, milli öz saygısı yüksek, çevresine karşı sorumluluk sahibi ve daha hoşgörülü bireyler yetiştirmeyi arzuluyoruz" dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum