Mesir Macunu Festivali’nde 3 yıllık hasret sona eriyor;

Mesir Macunu Festivali’nde 3 yıllık hasret sona eriyor

Dünyanın Somut Olmayan Kültürel Mirası listesinde yer alan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali üç yıllık korona virüs engeli sonrasında yeniden düzenlenecek. Komite tarafından festivalin başlangıcı 26 Nisan olarak belirlenirken 30 Nisan Pazar günü gerçekleşecek saçım töreniyle festival sona erecek....

2012 yılında UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Dünya Kültürel Mirası listesine alınan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, 3 yıllık koronavirüs engelinin ardından 2023 yılında yeniden düzenlenecek. Festival çerçevesinde dağıtılacak olan 7 ton Manisa Mesir Macunu da Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği tarafından üretilmeye başlandı.

Resim

FESTİVAL İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz başkanlığında toplanan Manisa Mesir Macunu Festivali Komitesi, işbirliği protokolünü imzalayarak festival takvimini de duyurdu. Mart ayı içerisindeki Nevruz Bayramı sonrası festival hazırlıkları da son aşamaya gelecek. 26 Nisan 2023 Çarşamba günü başlayacak festival 30 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek saçım töreniyle birlikte sona erecek.

Protokol imzası öncesi açılış konuşmasını yapan Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, 483. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivalin hayırlı olmasını temenni etti.

Festivali en iyi şekilde gerçekleştirerek Manisa’nın tanıtımına katkı sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Hem Manisa’nın tanıtımı açısından da çok önem arz eden bir festival. Bu çerçevede inşallah 26 ve 30 Nisan tarihleri arasında en iyi, en güzel şekilde Manisa’nın tanıtımı noktasında hem ulusal hem de uluslararası kardeş şehirlerimizi de davet ederek, yurtiçinden de bütün folklorik etkinlikleri Manisa’da 4 gece 5 gündüz olarak en iyi şekilde gerçekleştireceğiz. Bundan sonra da daha iyisini yapmanın çalışması içerisinde olacağız” dedi.

Resim

MANİSA’NIN AYNI ZAMANDA BİR MARKA DEĞERİ

Festivalin Manisa için önemli bir kültürel değere sahip olduğu belirten Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, “Kadim bir kültürü olan bir kentin kadim bir etkinliğidir Mesir Şenliği. Mesirin kendi tarihçesine baktığımızda da, Mesir Macunu Manisa’nın ‘Şehzadeler Şehri’ unvanıyla özdeşleşen adeta bir simgesi olan bir ürün. Dolayısıyla bu anlamda da önemli bir noktası bu. Ben 2,5 yıl önce Manisa’ya gelmeden önce bendeki Manisa algısı hatırladığımda ‘Şehzadeler Şehri’ ve Mesir Macunu Manisa’nın aynı zamanda bir marka değeri. Bu anlamda da bu şenliğin, bu geleneğin yaşatılmasının yanında marka değerinin korunması ve bu şenliğin ilimizde yaşanarak ilimizde kültürel turizm anlamında canlılığın yaşanması tüm paydaşların ortak amacı” dedi.

Konuşmaların ardından festival komitesi tarafından işbirliği protokolü imzalandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum