“Çevreye zarar vermemek hayat prensibimiz olmalı”;

“Çevreye zarar vermemek hayat prensibimiz olmalı”

Yeşil Van Sıfır Atık Projesinin lansmanı Vali Ozan Balcı’nın katıldığı toplantıyla gerçekleştirildi....

Resim

Edremit Uygulama Otelindeki lansman toplantısı Van belgeseli ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Özgüven tarafından projenin içeriği ile ilgili yapılan sunum ile başladı.

VAN SIFIR ATIKTA BİR NUMARA OLACAK

Toplantıda konuşan Vali Ozan Balcı, Van’ı sıfır atık konusunda Türkiye’de bir numara yapacaklarını belirterek, “Van'ın insanını, gölünü, ırmağını, dağını, taşını, ovasını, ağaçlarını kurdunu, kuşunu, börtü böceğini seveceğiz. Bunu uygulamada da göstermemiz lazım. Sıfır atık konusunda uygulama projelerini hayata geçireceğiz” dedi.

Resim

SIFIR ATIK ASLINDA BİR ÇEVRE KORUMA BİLİNCİ

Vali Balcı, “Kamu kurum ve kuruluşlarının desteğiyle eğitim programlarını başlatıyoruz. Çevreye zarar vermemek hayat prensibimiz olmalı. Sıfır atık aslında bir çevreyi koruma bilinci, iyi bir insan olmanın gereğidir. Çevre projelerimiz kapsamında Van Gölünü temizliyoruz. 6 ilçemize katı atık toplama tesisi yapıyoruz. Büyük taşkın koruma projelerimiz var.  Bir milyon fidan yetiştiriyoruz. Tüm vatandaşlarımız ve kamu kurum ve kuruluşlarımızla çevremize sahip çıkacağız. Bu konuda duyarlı olacağız” diye konuştu.

Resim

Konuşmaların ardından Vali Balcı ve protokol üyeleri çevreci çocuklarla fotoğraf çektirip fidan dağıttı.

Programa Vali Ozan Balcı’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Vekili ve Edremit Kaymakamı Yücel Erdem, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın kurum müdürleri öğrenciler, öğretmenler, imamlar katıldı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum