“İlin Valisi olarak her türlü trafik kuralına riayet ediyorum”;

“İlin Valisi olarak her türlü trafik kuralına riayet ediyorum”

Geleceğin büyüklerine trafik bilincini yerleştirmek amacıyla hayata geçirilen ‘Trafikte küçük hata yoktur’ sosyal sorumluluk projesi Erzurum’da hayata geçirildi....

Resim

Projenin mimarı olan Erzurum eski Milletvekili Mustafa Ilıcalı, trafik konusunda ülkemizde önemli adımlar atıldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Erzurum’a hızlı tren ve tramvay sözünü hatırlatan Prof. Dr. Ilıcalı, yine de ölümlü trafik kazalarının devam ettiğine dikkat çekti. Ilıcalı, “Vatandaşlarımız hayatını kaybediyor. Mecliste iki dönem milletvekilliğimde bu işe emek verdim. Çünkü ben bu trafiğin aynı zamanda mağduruyum. Annem ve babam yaya geçidinden geçerken bir aracın çarpması sonucu rahmetli oldular. Ve yine herkesin tanıdığı Acun Ilıcalı’nın annesi ve babasını trafik kazasında kaybettik” dedi.


HER TÜRLÜ TRAFİK KURALINA RİAYET EDİYORUM

Erzurum Valisi Okay Memiş de, trafik kurallarına uymanın bir kültür olduğunu ve bunun bir kültür olarak toplumda kabul edilmesi gerektiğini vurguladı.

Erzurum şehir trafiğinde ilin valisi olarak her türlü trafik kuralına riayet ettiğinin altını çizen Vali Memiş, şehrin büyüklerinin küçüklere örnek olması gerektiğini söyledi.

Resim

ARKA KOLTUKTA EMNİYET KEMERİNİ TAKIYORUM

Vali Memiş, “Özellikle Erzurum şehir trafiğinde ben ilin valisi olarak kırmızı ışıkta duruyorum. Yaya geçidi ışık olsa da durmak zorundayız. Önce biz örnek olalım. Burada öğrencilerimize çok iş düşüyor. Anne babalarınızı, yakınlarınızı ikaz etmeniz sizi çok değerli buluyorum.  Akademisyenlerimize çok iş düşüyor. Belediyelerimize ilçe belediyelerimize, büyükşehir belediyemize çok yakışıyor. Ben kendim arka koltuğa otur oturur oturmaz emniyet kemerimi takıyorum” ifadelerini kullandı.

Emniyet kemerinin önemine değinen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, ölümlü trafik kazalarına dikkat çekti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum