Adana’da kurtuluş coşkusu;

Adana’da kurtuluş coşkusu

Haksız Anadolu işgalinden kendisine düşen payı alan tarihin kadim kenti Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı....

Resim

Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlenen törene Vali Dr. Süleyman Elban’ın yanı sıra Adana Milletvekilleri Ahmet Zenbilci, Ayhan Barut, Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin, Burhanettin Bulut ve Muharrem Varlı, 6. Kolordu Komutan Yardımcısı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nihat Ergün, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, kurum müdürleri, odalar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda Adanalılar katıldı.

Resim

Vali Elban’ın törene katılanların ve tüm vatandaşların 5 Ocak Kurtuluş Günü’nü kutlamasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmayla devam etti.

Törende, öğretmenler arasında düzenlenen 5 Ocak konulu şiir yarışmasında birinci olan öğretmenin şiiri seslendirildi. Halk oyunları ekibi tarafından yapılan gösterisi ise törene katılanlara eğlenceli anlar yaşattı.


Vali Dr. Süleyman Elban, 2 Ocak 2023 Pazartesi günü Pozantı Kaymakamlığından teslim alınan “Atatürk’ün Mücahitlerinden Adana’ya’’ isimli Türk Bayrağı’mızı bisikletli sporculardan teslim aldı ve daha sonra kompozisyon yarışmasında dereceye giren lise öğrencileri ile resim ve şiir yarışmasında dereceye giren ilkokul ve ortaokul öğrencilerine ödüllerini takdim etti.


Büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen programda, Jandarma Genel Komutanlığı merasim bölüğü gösteri sunarken mehteran takımı da konser verdi. Jandarma Özel Asayiş Komutanlığına bağlı askerler de helikopterle "üzüm salkımı" gösterisi yaptı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum