‘Bacada tüten elektrik’ projesine destek;

‘Bacada tüten elektrik’ projesine destek

Muş Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü elektrik üretim projesi olan "Bacada Tüten Elektrik" prototip çalışması, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Ocak’a sunuldu....

Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen elektrik üretim projesi, Bacada Tüten Elektrik prototip çalışmasını yakından inceleyen Kaymakam ve Belediye Başkan V. Oğuzhan Ocak, projeye destek olarak emeği geçen herkesi tebrik etti.

DAHA AZ MALİYETLİ VE HER YERDE KULLANILABİLECEK

Bacada Tüten Elektrik Projesinin temel amacının sıcaklık farkından oluşan hava akımını pervane yardımı ile kinetik enerjiye çevirip elektrik enerjisi elde etmek olduğu bilgisini paylaşan proje yürütücüsü Murat Soylu, “Bulunduğumuz coğrafyada özellikle kış aylarında toprağın altı ve üstünün sıcaklık farkı yüksektir. Bu sıcaklık farkı projemizi kuracağımız her binada ya da arazide yüksek verim almamızı sağlayacak. Üretilen elektrik ile kurumlarımızın ısıtmasında elektrik tüketiminde ve seralarda kullanılabilecektir. Temiz bir enerjiyle hem ülke ekonomisine katkıda bulunulacak hem de yapılan proje seri üretime geçirilip popüler hale getirilecektir. Bacada tüten elektrik projemizin ikinci en büyük amacı ise diğer elektrik enerjisi elde etme yöntemlerinden (rüzgâr, termik, doğalgaz, kömür güneş enerjisi vb.) daha az maliyette elektrik üretme imkânı sunacak olmasıdır” dedi.

PROJE DAKA VE DAP'A SUNULANACAK

Projenin katma değer yaratacak unsurlarına değinen Tunç Aydoğdu, projenin en büyük katma değer yaratacak unsurunun bölgede gerçekleştireceği sürdürülebilir kalkınma olacağını ifade ederek, kurumsal boyuttan çıkıp özel mülklerde görülmeye başlayacağını, az örneği bulunan projenin, eğitim camiası başta olmak üzere ilgili tüm öğrencilere örnek teşkil edeceğine vurgu yaptı.

Kaymakam Oğuzhan Ocak’a yakın ilgisinden dolayı teşekkür eden proje yürütücüleri Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma Ajansı DAP’a tüm ayrıntısıyla sunacakları ‘Bacada Tüten Elektrik’ projesinin heyecanını yaşıyor.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum