Muhtarlara “Aile Okulu” eğitimi;

Muhtarlara “Aile Okulu” eğitimi

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan "Aile Okulu Projesi" kapsamında Kars Merkez mahalle ve köy muhtarlarına eğitim verildi....

Resim

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen ve saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2022 yılında yaptığı faaliyetleri anlatan sunum gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay’ın açılış konuşması yaptığı program da Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz de muhtarlara hitaben bir konuşma gerçekleştirdi.

Resim

EĞİTİM HAYAT BOYU DEVAM EDİYOR

Konuşmasında eğitimin önemine vurgu yapan Vali Öksüz, eğitimin sadece okulla sınırlı olmadığını, eğitim hayat boyu devam ettiğini ve herkesin yaşamı boyunca yeni bilgiler öğrenmesinin önemli olduğunu belirtti.

“Aile Okulu Projesi”nin geçen yıl başlatıldığını hatırlatan Öksüz, “Bu projeye, ülkemizde 1 milyon aileye ulaşma hedefiyle başlandı. Projenin, etkin bir şekilde uygulanmasıyla ülkemizde ve ilimizde hedeflenen sayının üzerinde aileye ulaşılması sevindiricidir. Proje çerçevesinde ilimizde de 319 kurs açılmış ve bu kurslarla 4 bin 555 velimize ulaşmış bulunmaktayız” dedi.

Vali Öksüz, “Aile Okulu Projesi, geleceğimiz olan çocuklarımız ile aileler başta olmak üzere tüm toplumu ilgilendiren çok önemli bir projedir. Proje çerçevesinde kursiyerlere; sosyal ve duygusal beceri gelişimi, aile içi iletişim becerileri, akran ilişkileri, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, çatışma ve stres yönetimi, bağımlılık, ahlaki gelişim, sağlıklı beslenme ve fiziksel alan konularında 12 saatlik eğitim verilmektedir. Bu eğitimlerin ardından trafik ve ilk yardım eğitimleri de verilecektir” şeklinde konuştu.

Resim

MUHTARLAR PROJENİN ÖNEMLİ BİR PARÇASI

Vali Öksüz: projeye muhtarların da dahil edildiğini kaydederek, “Her zaman olduğu gibi bu projede de istediğimiz, arzu ettiğimiz başarıya ulaşabilmemiz için siz değerli muhtarlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Sizlerin yardımıyla da tüm velilerimize ulaşmayı hedefliyoruz. Sizlere verilecek eğitimlerle, ailelerle olan iletişiminizin daha da güçleneceğini ve projeye büyük katkılar sunacağınızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum