Yolda kalanların imdadına Kaymakam yetişti;

Yolda kalanların imdadına Kaymakam yetişti

Yoğun kar yağışı nedeniyle çok sayıda aracın yolda kalması üzerine olay yerine intikal eden Şanlıurfa Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, yol açma çalışmalarını koordine etti. Yolda kalanlara çorba ikram eden Kaymakam Doğan, zor durumda kalan vatandaşlar için ihbar hattı kurdu....

Bugün sabah Şanlıurfa, güne karla uyandı. Rahmetin ve bereketin habercisi olan kar yağışı karşısında Şanlıurfalı vatandaşlar yaşamış oldukları sevinç ve mutluluğu sosyal medya hesaplarından dile getirdi. Diğer ilçelerin yanı sıra Hilvan da kardan payına düşeni aldı.

Kar rahmet demekti, bereket demekti ancak tedbirini almayan, zincirsiz yola çıkan, hala yaz lastiği kullanan vatandaşlar için çileye dönüştü, derde dönüştü. Hilvan ilçe sınırlarında cezaevi rampası diye tabir edilen mevkide çok sayıda aracın kış tedbirlerine uymayarak yaz lastikleri ile yola çıkması sonucu tıkanmalar meydana geldi.


OLAY YERİNE İNTİKAL ETTİ

Bunun üzerine Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Halil İbrahim Yavuzkurt ve İlçe Emniyet Müdürü İsmail Kılıçarslan ile olay yerine intikal etti.

Tırların Hilvan’da bulunan dinlenme tesislerinde depo edilmesi yolun trafiğe açılması noktasında alınan önemli bir karar oldu. Daha sonra tüm tırların yolun sağ tarafından gitmesi sağlanarak sol şerit küçük araçların trafikte akışı için ayarlandı.

Karayolları ekipleriyle beraber yol açma çalışmalarını koordine eden Kaymakam Doğan, vatandaşların bir saate yakın yolda beklediklerinden dolayı devletin şefkatini ve güler yüzünü göstermek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğüne vatandaşlara sıcak çorba ve ekmek dağıtılması hususunda talimat verdi.


YOLDA KALANLARA ÇORBA İKRAM ETTİ

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Musa Bayrak ivedilikle bu talimatı yerine getirdi ve yolun açılması için bekleyen onlarca vatandaşın içini ısıtacak çorba ikramı yapıldı.

Kaymakam Doğan, sadece yolda kalan vatandaşları düşünmemiş aç kalan sokak hayvanlarına yiyecek verilmesi için Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünü de talimatlandırmıştı. Devlet tüm canlılar için seferber olmuştu.


VEFA DESTEK GURUBUNU AKTİFLEŞTİRDİ

Yolu kapalı olan kırsal mahallelerde ikamet eden vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılamak için de pandemi döneminde fevkalade bir performans sergileyerek vatandaşların hayatını kolaylaştıran Vefa Sosyal Destek Grubu da Hilvan’da aktif hale getirildi. Hilvanlı vatandaşlar olumsuz hava koşulları nedeniyle yolda mahsur kalma, doğum, hastalık ve acil ihtiyaç durumlarını 7/24 kaymakamlıktan bildirilen numaraları arayarak durumu yetkililere bildirebilecek.

ÖN GÖRÜP ÖN ALIYORUZ

Kaymakam Coşkun Doğan “Sayın Valimiz Salih Ayhan’ın talimatları doğrultusunda sahadayız. Alan daraltıyoruz. Ön görüp ön almaya çalışıyoruz. Lütfen vatandaşlarımız zaruri olmadıkça evlerinden dışarı çıkmasınlar, kış lastiği olmayan sürücülerimizin trafiğe çıkmamasını tavsiye ve telkin ediyoruz” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum