Arama
Arama Sonuçları
Hasta yakınlarına çorba ikram etti
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, olası afet durumlarında kullanmak üzere hazırlanan mobil mutfaktan ilk çorba ikramını Devlet Hastanesi bahçesinde hasta yakını vatandaşlara yaptı.
Öğrenciler için çorba molası
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, İl Halk Kütüphanesi'nde ders çalışan öğrencileri ziyaret ederek çorba ikram etti. Vali Hatipoğlu, kitapların arasında çorba molası ile soluklanıp enerjilerini toplayan öğrencilerle sohbet etti.
Hasarlı evlere girmeyin
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Tokat Sulusaray merkezli gerçekleşen 5.6 büyüklüğündeki depremden etkilenen Kadışehri ilçesine bağlı Ovacık köyünü ziyaret etti. Vali Özkan, "Hasarlı evlere girmeyin" uyarısında bulundu.
"Samsun çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip"
Samsun Valisi Orhan Tavlı, Gastronomi Tadım ve Tanıtım etkinliğine katıldı. Samsun'un yöresel lezzetlerini tadan Vali Tavlı, "Samsun; sağlıklı, geleneksel, köklü ve çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip" dedi.
6 Şubat'ın yıl dönümünde geceyi sokakta geçirdiler
6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş ile afetin etkilediği şehirlerde depremzedeler ve onlara destek için il dışından gelen vatandaşlar geceyi sokaklarda geçirdi. Şehirlerde enkaz noktalarında anma etkinlikleri düzenlenirken, yüzbinlerin katılımıyla "Sessiz Yürüyüş" yapıldı.
81 ilde eller şehitlerimiz için semaya kalktı
Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehadete kavuşan Mehmetçikler için 81 ilde sabah namazında dualar okundu. Dua programlarına illerin valilileri de katıldı.
Aynı iman ve aynı ruhla şehitlerin izinde
Sarıkamış Harekatı'nın 109. yılı etkinlikleri kapsamında binlerce kişi ellerinde Türk bayrakları ile kar altında meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi. Kars Valisi Ziya Polat, “Aynı iman, aynı ruh, aynı kararlılıkla şehitlerimizin izinden gidiyoruz” dedi.
Sarıkamış şehitleri için yürüdüler
Giresun'un Alucra ilçesinde, "Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü" düzenlendi. Yürüyüşe katılan Kaymakam Muhammet Cengiz, etkinliği hazırlayanlara teşekkür etti.
Turistik Doğu Ekspresi coşkuyla karşılandı
Tarihi Ankara Garı'ndan bu sezonun ilk seferine başlayan Turistik Doğu Ekspresi, Kars'a ulaştı. Kentte gelen misafirler, Vali Ziya Polat tarafından çiçeklerle karşılandı.
Gençlerle birlikte sabah namazı kıldı
Konya'nın Karapınar Kaymakamı Şenol Öztürk, "Gençler ve Aileler Sabah Namazında Buluşuyor’’ programına katıldı. Kaymakam Öztürk, gençlerle birlikte sabah namazı kılıp, dua etti.
“Gençlerden tek beklentimiz gayret göstermeleri”
Şehzadeler Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi açılışına katılan Manisa Valisi Enver Ünlü, “Gençlerden tek beklentimiz cennet vatanımızı ve kadim medeniyetimizi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkarabilmek için gayret göstermeleridir” dedi.
Öğrenci evinde menemen yaptı
Hukuk fakültesi öğrencilerinin evine misafir olan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, öğrenci evinde menemen yaptı. Kurulan yer sofrasında öğrencilerle birlikte menemen yiyen Vali Aydoğdu, "Vallahi özlemişiz" dedi.
7,2’lik depremin 12. yıldönümü
23 Ekim 2011 tarihinde Van’da yaşanan 7,2 şiddetindeki depremde hayatını kaybeden vatandaşlar, kabirleri başında dualarla anıldı. Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen 7,2 ve 5,6 büyüklüğündeki iki deprem ardında büyük acılar bıraktı. 644 kişi hayatını kaybettiği depremde 2 bin 200'den fazla ev ve iş yeri yıkıldı. Aradan geçen 12 yılda kentin büyük bölümü adeta baştan inşa edildi. Depremi yaşayanların acıları ise hala taze.
Bağ bozumu yaptılar
Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Gercüş Bağbozumu ve Gastronomi Festivali’ne katılarak, bağ bozumu yaptı.
Köylülerle Nebi Dede Çorbası yaptı
Bursa Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, Hamamlıkızık Köyü’nde kestane hasadı zamanı her hanenin evinden getirdiği malzemelerle büyük kazanlar kurularak pişirilen Nebi Dede Çorbası’nın yapımına katılarak, bu güzel geleneğin yaşatılmasını diledi.
Hassalı muhtarları dinledi
Hassa ilçesinde inceleme ve ziyaretlerde bulunan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, muhtarlarla da bir araya gelerek, “Tüm çabamız, her bir ferdimizin yaralarının en kısa zamanda sarılması yönündedir” dedi.
Kaymakam İsa Bertan’ın mutlu günü
Konya Tuzlukçu Kaymakamı İsa Bertan, Gelir Uzmanı olarak görev yapan Aylin Doğan ile dünya evine girdi.
“Çorbada tuzumuz olduysa ne mutlu bize”
Adana Yüreğir’e atanan Hatay Samandağ Kaymakamı Mehmet Aksu, ilçedeki görevini depremde yakınlarını kaybeden vatandaşları ziyaret ederek tamamladı. Samandağ’a veda eden Kaymakam Aksu, “Çorbada bir parça tuzumuz olduysa, yaralara azıcık merhem olduysak ne mutlu bize. Hoşçakalın” dedi.
Diyarbakır’da Fetih Yürüyüşü
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Diyarbakır'ın Fethi'nin 1384 yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında, Fetih Cami'nden Hz. Süleyman Cami'ne gerçekleştirilen Fetih Yürüyüşü'ne katıldı.
Kadın kooperatifleri güç birliği yaptı
‘Ordu Kadın Kooperatifleri Buluşması’na katılan Ordu Valisi Tuncay Sonel, “Kapımız sizlere sonuna kadar açıktır. Maddi ve manevi yanınızdayız” dedi.
Vali Çeber’den Ahbap’a teşekkür
Asrın felaketinde dayanışma örneği gösteren sivil toplum örgütlerinden Ahbap Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Levent ve beraberindekiler, Gaziantep Nurdağı koordinasyon valisi olarak görev yapan Rize Valisi Kemal Çeber'i ziyaret etti.
“Soframızda buğday çorbası ve üzüm hoşafı var”
Konya Tuzlukçu’da tarihimizin en büyük mücadelelerinden biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, vatanın bölünmez bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı için bu uğurda canlarını feda eden şehitlerin anısına "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü Anma Programı” düzenlendi.
Deprem bölgesinde Ramazan’a hazırlık
Kahramanmaraş’ta kurulan çadır kentlerde ve diğer noktalarda bugüne kadar yürütülen beslenme çalışmalarının son durumu değerlendirilerek, yaklaşan Ramazan ayında iftar ve sahurlarda vatandaşlara en iyi şekilde hizmet verebilmek için planlanan yeni yemek dağıtım noktaları ve bu noktalarda olması gereken standartların görüşüldüğü toplantı, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un katılımıyla gerçekleştirildi.
“Gönül sofrasını beraber kurduk”
Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu ve eşi Filiz Karaömeroğlu, Hatay’dan gelen depremzede misafirlerle akşam yemeğinde bir araya geldi.
Enkazlar numaralandırılacak dökülüyor
Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde koordinatör vali olarak görevlendirilen Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, depremde ilçede toplam 155 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Enkaz çalışmalarında 38 vatandaşımızı sağ olarak kurtardık. Geçen hafta da enkaz kaldırma çalışmalarına başladık. Her enkaza bir numara veriliyor. Bütün enkazlar, numaralandırılarak dökülüyor” dedi.
Depremzedeler ihtiyaçlarını 'sosyal market'ten karşılıyor
Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. Siirt'te, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor.
Vatandaşları bir an olsun yalnız bırakmadı
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde de etkisini önemli derecede hissettirdi. 04:17’de yaşanan ilk depremin ardından Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, 04:30 itibariyle Hilvan sokaklarındaydı.
Deniz yoluyla gelen depremzedeleri karşıladı
Antalya Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, İskenderun Limanı’ndan kalkan ve içerisinde depremzedelerin bulunduğu gemiyi Alanya Limanı’nda karşıladı.
Depremzedelere moral verdi
Şanlıurfa Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin, okul, cami ve çadırlarda misafir olan depremzedeleri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.
Bu ayki maaşını aşevine bağışladı
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Aşevi Derneğini ziyaret etti.