Kars’tan Urfa’ya 9 tır yardım yola çıktı;

Kars’tan Urfa’ya 9 tır yardım yola çıktı

Deprem bölgesi için seferber olan Kars, çok sayıda iş makinesi, teknik personel, sağlık çalışanı ve ayni yardımı tırlarla bölgeye gönderdi. Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün talimatı ile 9 tır yardım malzemesi de Şanlıurfa için yola çıktı....

Kars Valisi Türker Öksüz’ün talimatı ve Vali Yardımcısı/Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Taşkın’ın gayretleri ile Kars AFAD İl Müdürlüğü’nü ait cep depolardan, 400 çadır, 1920 battaniye, 1692 yatak, 216 aile mutfak seti, 1320 yastık-çarşaf seti, toplam 9 tır ile Şanlıurfa’ya sevk edildi.


KARS DEPREM BÖLGESİ İÇİN SEFERER OLDU

Kars Valisi Türker Öksüz, ildeki bütün imkanları deprem bölgesi için seferber etti. Vali Türker Öksüz’ün talimatlarıyla deprem bölgesine çok sayıda iş makinesi, teknik personel, sağlık çalışanı ve çok sayıda tır ile ayni yardım kolileri gönderildi.

Resim

Kars Afet ve Acil Durum il Müdürlüğü’nden (AFAD) 1 il müdürü, 1 Şoför 1 inşaat mühendisi Kahramanmaraş’a, 1 Şube Müdürü, 7 Arama Kurtarma Teknisyeni, 8 AFAD Personeli 2 araç ile 17 AFAD Gönüllüsü Malatya’ya, Belediye ve il özel idaresinden oluşan yerel destek ekipleri 27 personel ve 2 şoför olarak Malatya’ya gitti. 45 kişilik güvenlik korucusu Gaziantep’e, 5 UMKE ekibi, 4’ü Adıyaman’a 1’i Malatya’ya ve 6 ekip 112 Sağlık personeli toplam 44 kişi Adıyaman deprem bölgesine, Jandarma 6 kişilik JAK ekibi ve 2 arama kurtarma köpeği Adıyaman bölgesine, Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nden 13 personel Gaziantep’e, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünden 8 kişi Adıyaman’a ve ARAS EDAŞ Şefliği’nden 8 kişi Kahramanmaraş’a gitti.

Öte yandan Kahramanmaraş’ta çalışmalara katılmak üzere ilk etapta 16 iş makinesi ile birlikte yine AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda, yardımsever vatandaşlar tarafından bağışlanan ve ihtiyaç duyulan malzemelerden oluşan 2 tır ayni yardım, deprem bölgesine gönderildi.

Vali Türker Öksüz, sağlıkçıları da deprem bölgesine seferber etti. Adıyaman’a gönüllü olarak 10’u uzman olmak üzere 24 hekim, 14 hemşire, 1 anestezi teknikeri olmak üzere 39 sağlık çalışanı depremzedelere hizmet etmek için bölgeye intikal etti.

Resim

KAN BAĞIŞI İÇİN KUYRUK OLDULAR

Öte yandan Kars halkı deprem bölgesinde yaşanan kan ihtiyacı için kuyruk oluşturdu. Vali Öksüz de, Kars Kızılay Kan Merkezini ziyaret ederek, duyarlılık gösterip depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere kan bağışında bulunan vatandaşlara teşekkür etti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum