Halfeti’de hayat normale dönüyor;

Halfeti’de hayat normale dönüyor

Şanlıurfa Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle hasar oluşan ancak can kaybı yaşanmayan ilçede hayatın normale dönmeye başladığını belirtti....

CAN KAYBI YAŞANMADI

Koordinasyon için İçişleri Bakanlığı tarafından Adıyaman Samsat’ta görevlendirilen ve Halfeti Kaymakamlığı’nın sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Kaymakam Zikrullah Erdoğan’ın mesajları şöyle: “6 Şubat 2023 tarihinde bölgemizde meydana gelmiş 7.7 ve 7.6’lık tarihimizin en büyük depremlerinden birini yaşadık. 10 İlimiz ve İlçelerini etkileyen deprem, ilçemizde genel etkisini göstererek maalesef hasarlar oluşturmuş, çok şükür merkez ve mahallelerimizde herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır.

Resim

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kaymakamlığımız koordinesinde, Belediye Başkanlığımız, Kamu kurum ve kuruluşlarımız, STK ve Siyasi Partilerimiz hızlı ve aktif rol alarak genel koordineyi sağlamış, vatandaşlarımız için Toplanma Barınma merkezlerimizi oluşturmuş, temel ihtiyaç ve gıda maddeleri temini hemen sağlanmış ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüz tarafından hızlıca hasar tespit çalışmaları başlatılmıştır.

MALZEME DAĞITIMI DEVAM EDİYOR

Yaşamış olduğumuz afetin 7. gününde İlçemiz Halfeti’de hayat normalleşmeye başlamış, İş yerlerimiz (fırın, market, kasap, lokanta, su ve tüp bayileri, manavlar, eczaneler ve benzinliklerimiz) açılmış ve normal hayata sirayet edilmiştir. Kırsal ve Merkez mahallerimizde 49 geçici konaklama merkezi faaliyetimiz ve temel ihtiyaç malzeme temini dağıtımlarımız hayat normale dönmesine rağmen devam etmektedir.

Resim

BAŞKA YARALARA DERMAN OLUYORUZ

Devletimiz ve Milletimizin dayanışmasının en güzel örneklerinden birini yaşadığımız bu acı günlerimizde Kaymakamlığımız, Belediye Başkanlığımız, Kamu Kurum Kuruluşlarımız, STK’lar, Siyasi Partilerimiz ve Kıymetli Halfetili Hayırsever ve Gönüllü Vatandaşlarımız tarafından afette daha çok zarar görmüş bölgelerimize yardım götürmek için seferber olarak birlik ve dirliğimiz sayesinde başka kanayan yaralara derman olmaya durmaksızın devam ediyoruz.

Bu vesile ile Tüm Personellerimiz, STK ve Siyasi Partilerimiz, Hayırsever İş adamlarımız, Gönüllü Vatandaşlarımız ve Halfeti Belediye Başkanlığımıza İlçem ve şahsım adına teşekkürü bir borç bilirim.

MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

Ülke tarihimizin en ağır felaketlerinden biri olan Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli deprem felaketinde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyor, yaralı vatandaşlarımızın sağlığına kavuşmalarını temenni ediyorum.

Aziz milletimizin başı sağolsun.”

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum