Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıl dönümü;

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıl dönümü

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıl dönümü törenlerle kutlandı....

Saray Bahçesi'nde düzenlenen törende, Vali Cüneyt Epcim, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ile Garnizon Komutanı Albay Zekeriya Tosun Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıl dönümü kutlandı

Şehit Bayburt Belediye Başkanı Hafız Süleyman Efendi, Ulu Cami bahçesinde bulunan kabri başında anıldı, kabrine çiçek bırakıldı ve dua edildi.

Ardından 9. Piyade Tümen Komutanı Miralay Sabri Bey'in Kaleardı Mahallesi'nde bulunan kabri ile Yukarı Kırzı köyündeki Şehit Kadınlar İffet Anıtı ziyaret edildi.

Resim

HAYIRLA VE RAHNETLE YAD EDİYORUZ

Vali Epcim, burada yaptığı konuşmada, Yukarı Kırzı köyünde halk arasında "Ermeni mezalimi" olarak anılan acı olayların yaşandığını hatırlattı.

Bu olaylar sırasında birçok Türk kadınının onur ve şerefleri için kendilerini su kuyularına attığını belirten Epcim, "Biz de bugün burada onları hayırla, rahmetle yad etmek için toplandık. Hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz. Devletimizin, milletimizin bekası için verilen geçmişteki bütün mücadeleyi, şehitlerimizi anıyoruz” dedi.

Vali Epcim, “Ülkemizin şu anda yaşadığı deprem felaketi ve sonrasında yaşananlardan dolayı şehit olan afetzedelerimizi rahmetle anıyoruz. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

detail-photo-fancybox-0

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum