Valilikten suda boğulmalara karşı uyarı;

Valilikten suda boğulmalara karşı uyarı

Siirt Valiliği, vatandaşları suda boğulmalara karşı uyararak, bütün yıl boyunca vatandaşların can ve mal güvenliği açısından Botan çayına yaklaşmamalarını istedi....

Botan Çayında kaybolan askerin cesedi bulundu

BOTAN ÇAYINDA SU ARTACAK

Yazılı bir açıklama yapan Siirt Valiliği, Siirt il sınırları içerisinde ve Botan Çayı üzerinde, inşaa edilen Kirazlık Regülatörü, Alkumru Barajı ve HES tesisinin 10.03.2011 ve 18.11.2013 tarihlerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından geçici kabulü yapılarak işletmeye açıldığını hatırlattı.

Açıklamada, 2023 yılı bahar dönemine girilmesi münasebetiyle Botan nehri havzasında gelecek yağışlar ile birlikte Botan çayına gelen su miktarlarının artış göstereceği belirtildi.

BARAJ GÖLÜ NİSAN’DA DOLACAK

Açıklamada, “Genelde 1-15 Nisan tarihleri arası olarak kabul edilen feyezan başlangıç döneminin bu yıl Mart ayı içinde olacağı tahmin edilmekte olup Mart veya Nisan ayı içinde Baraj Gölümüzün dolması beklenilmektedir. Bu nedenle gelen suya bağlı olarak Mart-Nisan-Mayıs-Haziran aylarında normal işletme şartları dışında kontrollü olarak baraj kapakları açılarak Mansaba su bırakılması muhtemel görülmektedir” denildi.


BÜTÜN YIL BOTAN ÇAYINA YAKLAŞMAYIN!

Valiliğin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Feyezan dönemi süresince (özellikle 15 Mart-30 Haziran tarihleri arasında) ve özellikle yaz aylarında vatandaşların gerek piknik yapmaları gerek serinlemek ve benzeri faaliyetlerde bulunmak için Botan çayı kenarı sıklıkla kullanılmaktadır. Bu sebeple hem feyezan döneminde ve de yaz ayları boyunca hem de şüphesiz işletme sebebiyle mansaba her zaman su bırakılacağı için bütün yıl boyunca vatandaşların Botan çayına yaklaşmamaları can ve mal güvenliği açısından önemli olup bu kapsamda bölgede gerekli tüm tedbirlerin alınmasının sağlanması gerekmektedir.”

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum