Arama
Arama Sonuçları
10 bin kişinin vakit geçirdiği mesire alanında teftiş yaptı
Bayram dolayısıyla mesire alanında inceleme yapan Şanlıurfa Bozova Kaymakamı Halil İbrahim Yeşilyurt, "10 bin vatandaşımız burada vakit geçiriyor. Ekiplerimizin de denetimleri sürüyor" dedi.
"Sulama kanalları, barajlar ve göletlere girmeyin"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, sulama kanalı, baraj ve göletlerde yaşanan boğulma vakalarına dikkat çekerek, bu alanlarda suya girilmesinin yasak olduğunu ve tehlikeli olduğunu belirtti.
Samsun'da 17 noktada denize girmek yasak
Samsun Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Suda Boğulma Olaylarının Önlenmesi Toplantısı yapıldı. Vali Tavlı, "204 km’lik Samsun kıyı şeridinde 2024 yılında toplam 20 km’lik 10 adet yüzme alanı, 46 km’lik 17 adet denize girmenin tehlikeli ve yasak olduğu alan belirlenmiştir" dedi.
Batman'da riskli alanlar belirlendi
Batman Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş başkanlığında Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Toplantıda Batman'da boğulma olayları açısından riskli alanlar belirlendi.
Vali Şıldak'tan çağrı: Su hayattır can almasın!
Havaların ısınması ile birlikte olası boğulma vakaları için çağrıda bulunan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, özellikle ailelere seslenerek “Su Hayattır Can Almasın” diyerek gerekli bilinçlendirmenin çocuklara yapılmasını istedi.
Vali Erol'dan kaymakamlara talimat
Ordu Valisi Muammer Erol’un başkanlığında Mayıs ayı İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Suda boğulma olaylarının önlenmesi amacıyla ilçe kaymakamlarından çalışma yapılmasını isteyen Vali Erol, sakıncalı yerlerle ilgili gerektiğinde yasaklama kararı için Valiliğe teklifte bulunulması talimatını verdi.
Sünnet olan çocukları hediyelerle sevindirdi
Ordu Valisi Tuncay Sonel, sünnet şöleni kapsamında sünnet olan çocukları Korgan Devlet Hastanesi’nde ziyaret ederek, hediyelerle sevindirdi.
Kemer sahilleri dronlarla artık daha güvenli
Antalya Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, beraberinde İlçe Emniyet Müdürü Harun Mere, İlçe Jandarma Komutanı Ramazan Ergel ve Sahil Güvenlik Komutanı Alper Aydın ile birlikte KETOB (Kemer Turistik Otelciler Birliği) tarafından hayata geçirilen, Türkiye’de ilk kez Kemer Kiriş Sahillerinde boğulma vakalarına karşı görev alacak olan CANKUŞ isimli Cankurtaran Dronların Uçuş, Temsili Kurtarma ve Güvenli Sahil Plakalarının Dağıtım etkinliğine katıldı.
Ölüme yüzmeyin!
Şanlıurfa Birecik Kaymakamı Kadir Duman, sıcaklıkların artması ile birlikte hâlâ Fırat Nehrinde serinlemek isteyenlerin olduğunu belirterek, “Belediyemize ait yüzme havuzu hizmetinizde, lütfen üzücü boğulma vakaları yaşanmaması için evlatlarımıza sahip çıkalım” uyarısında bulundu.
Valilikten suda boğulmalara karşı uyarı
Siirt Valiliği, vatandaşları suda boğulmalara karşı uyararak, bütün yıl boyunca vatandaşların can ve mal güvenliği açısından Botan çayına yaklaşmamalarını istedi.
Keban Barajı’nda kaybolan balıkçı 4 gündür aranıyor
Elazığ Valisi Ömer Toraman, Merkez / Fatmalı köyünde faaliyet gösteren balıkçı teknesinin su alarak batması sonucu kaybolan Yaşar Zariç isimli vatandaşın arama faaliyetlerini yerinde inceledi. Uzman 25 dalgıç, 4 bot ve 2 tekne bölgede arama faaliyetlerini yürütüyor.
Valilik uyardı: Sahil keyfi, trajediye dönüşmesin!
Samsun Valiliği, serinlemek için sahillere akın eden vatandaşları içeri çeken akıntı konusunda uyararak, "Sahil keyfi, trajediye dönüşmesin" uyarısında bulundu.