Şanlıurfaspor’da neler oluyor? Vali Ayhan devreye girdi;

Şanlıurfaspor’da neler oluyor? Vali Ayhan devreye girdi

Uzun süren kötü gidişatın ardından bu sene Vali Salih Ayhan’ın öncülük etmesi ve belediyelerin desteğiyle iyi bir ivme yakalayıp şampiyonluğun favori takımı olarak gösterilen Şanlıurfaspor’da son günlerde yaşananlar ‘neler oluyor’ sorusunu gündeme getirdi....

Vali Ayhan: İyi olan Şanlıurfaspor kazansın - Genel - Urfagazete.com -  Urfa'dan haberiniz olsun. Urfa Haberleri

GELİŞMELERE EL KOYDU

Kulüp Başkanı Emin Yetim’in istifa ederek İYİ Parti’den Milletvekili Aday Adayı olması sonrasında yaşanan gelişmeler dikkatleri bir kez daha Şanlıufaspor üzerine çekti.

Başkan Emin Yetim’in istifasından sonra 17 Mart tarihinde başkanlığa getirilen Cihan Canbeyli, dün istifa ettiğini açıkladı. Canbeyli’nin istifasından 11 dakika önce kulüp resmi hesabından paylaşılan Olağanüstü Genel Kurul Kararı’nın bu istifada etkili olduğu düşünülüyor.

Öte yandan henüz kulüp tarafından karar defterine Olağanüstü Genel Kurur kararı alınmadığı, kararın bugün yapılacak olan toplantıda alınacağı öğrenildi.

Yaşanan bu gelişmelerin yanında şehrin üst yönetiminin konuya duyarsız kalmayıp, takımın genel gidişatını olumsuz etkileyecek durumların yaşanmaması için çalışmalara başladığı öğrenildi.


Vali Salih Ayhan’ın bugün yaptığı paylaşım, gelişmeleri yakından takip ettiğini ve şehir adına olması gerekeni yapacağı şeklinde yorumlandı. Vali Ayhan sabah saatlerinde yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Başarı bir’den değil BİZ’den gelir. Sezon başından bu güne BİZ diyerek kenetlenen, ‘O Sene Bu Sene’ diyerek şampiyonluk isteyen Şanlıurfaspor sahipsiz değildir. Müsterih olunuz! dökülen her terin hakkı ve 3 milyon Şanlıurfa halkının emaneti adına gerekli adımlar atılacaktır.”

Ayrıca Gençlik Spor İl Müdürlüğü bugün kulübü denetlediği ve kulübün defterlerini incelemeye aldığı öğrenildi. Kulübün Olağanüstü Genel Kurul Toplantısının da mücbir sebepler kapsamında ileri bir tarihte yapılması için resmi yazı iletildiği edinilen bilgiler arasında.

Şehirde rahatsızlığa neden olan gelişmeler üzerine, Vali Salih Ayhan’ın bugün yerel ve bazı ulusal kanalların spor programlarına katılarak kamuoyunu bilgilendireceği öğrenildi.

Vali Ayhan'dan Şanlıurfaspor'a baklava ikramı - Ajans Urfa

17 MART’TAN BUGÜNE NELER OLDU?

Edinilen bilgilere göre aday adaylık başvurusu için istifa eden Başkan Emin Yetim, yerine Cihan Canbeyli’yi önerip yönetim kurulunda onun başkan olmasını sağladı. Canbeyli göreve geldikten sonra Eski Başkan Yetim ile bir takım sıkıntılar yaşandı. Yönetim kurulunda görüşülen ancak karara bağlanmayan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nın Canbeyli’den habersiz bir şekilde kulübün resmi sosyal medya hesaplarında paylaşılması Canbeyli’nin istifası ile karşılık buldu.

Bu açıklamayı yayınlayan kişinin Basın Sözcüsü olduğu anlaşılınca da sözcünün Büyükşehir Belediyesi’ndeki iş akdi sonlandırıldı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından özellikle şehre geldiği günden beri takıma maddi manevi destek sağlayan Vali Salih Ayhan’ın duruma el koyduğu öğrenildi. Vali Ayhan’ın sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımdaki ifadeleri ve birlik vurgusu ile ‘Şanlıurfaspor sahipsiz değildir’ mesajı dikkat çekti.

Süper Lig tecrübesine sahip olan Vali Ayhan’ın bu aşamadan sonra nasıl bir yol izleyeceği kamuoyu tarafından da merak konusu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum