Milli Şehit Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey dualarla anıldı;

Milli Şehit Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey dualarla anıldı

1919'da idam edilen ve 1922 yılında milli şehit ilan edilen Yozgat Boğazlıyan Kaymakamı Mehmet Kemal Bey, ölümünün 104'üncü yılında Kadıköy'deki mezarı başında dualar ile anıldı....


YOĞUN YAĞMUR ALTINDA ANMA

Kartal Belediyesi ve Anadolu Aydınlar Ocağının düzenlediği törene, Kadıköy Kaymakamı Muhittin Pamuk, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Adem Uçar, Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, Türkiye Kamu-Sen Temsilcisi, Dernek Başkanları, STK üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yoğun yağış altında gerçekleşen tören, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Yapılan konuşmaların ardından Yozgat'ın Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey dualar ile anılarak, törene katılanlar tarafından mezarına karanfil bırakıldı.

Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey, mezarı başında anıldı

TÜM ŞEHİTLERİN MEKANI CENNET OLSUN!

Kartal Belediye Başkanı Adem Uçar, "Büyük bir haksızlığa uğramış olan milli şehidimiz Boğazlıyan Kaymakamı Mehmet Kemal Bey'i her yıl olduğu gibi yine Kartal Belediyesi'nin öncülüğünde diğer bileşenlerimiz ile beraber anma programını gerçekleştirdik. Bu anma programlarımız bundan sonra da devam edecek. Çünkü bu vatan için taş üstüne taş koymuş olan herkes bizim için çok değerli. Özellikle gazilerimiz ve şehitlerimiz başta olmak üzere. Tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Resim

BOĞAZLAYAN KAYMAKAMLIĞI ÖNÜNDE TÖREN

Boğazlıyan Kaymakamı Milli Şehit Mehmet Kemal Bey, şehadetinin 104’üncü yılında da unutulmadı. Bakanlar Kurulu kararıyla 14 Ekim 1922 tarihinde 'Milli Şehit' ilan edilen Kaymakam Mehmed Kemal Bey için Boğazlıyan Kaymakamlığı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi.

Boğazlıyan Kaymakamı Recep Aydın'ın Milli Şehit Mehmet Kemal Bey Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Boğazlıyan Anadolu Lisesinde devam eden programda konuşan Kaymakam Aydın, Kaymakam Kemal Bey'in devletine, görevine sadık ve görevini en iyi şekilde yerine getiren bir kişi olduğunu söyledi.

Törene, Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum