"Yüreğimize kor düştü";

"Yüreğimize kor düştü"

Bolu’nun Göynük ilçesine bağlı Aşağıkınık Köyü mevkiinde 27.07.2023 Perşembe Günü saat 15:50 sıralarında yıldırım düşmesi nedeniyle çıkan yangın söndürme çalışmaları 3'üncü gününde kontrol altına alındı; bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor....


Resim

HAVADAN VE KARADAN İNCELEME YAPTI

Yangın söndürme çalışmalarıyla ilgili yerinde incelemelerde bulunmak üzere bölgeye giden Vali Erkan Kılıç, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Kenan Akduman ile birlikte yaklaşık 70 hektar alanın zarar gördüğü bölgede havadan incelemelerde bulundu.

Vali Erkan Kılıç, Genel Müdür Yardımcısı Kenan Akduman ile birlikte Göynük Kaymakam Vekili Fatih Çevik'ten ve Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk'ten bilgiler aldı.

Orman yangının son durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Erkan Kılıç, “Göynük İlçemize bağlı Aşağıkınık Köyü mevkiinde çıkan orman yangınının söndürülmesi için üç gündür bölge halkımızın da desteği ve gayretiyle Valiliğimizin koordinesinde ekiplerimiz ve sahada görevli personelimiz özveriyle mücadelesini sürdürmektedir. 28.07.2023 günü havanın kararması nedeni ile helikopter faaliyeti sonlandırılmış olup 29.07.2023 günü saat 07.00’den itibaren söndürme çalışmalarına tekrar başlanmıştır. Yangının 3'üncü gününde Valiliğimizin koordinesinde; 8 helikopter, 20 arazöz, 40 ilk müdahale aracı, 2 greyder, 3 dozer, 3 ekskavatör, 12 su ikmal aracı, 11 su tankeri, 2 sağlık aracı, 3 Jandarma aracı olmak üzere toplam 8 helikopter ve 96 araç;  6 sağlık personeli,  8 Jandarma personeli, 265 Orman personeli, 45 vatandaş olmak üzere 324 kişi ile müdahale edilerek yangın söndürme çalışmalarına aralıksız devam edilmektedir” dedi.


YÜREĞİMİZE KOR DÜŞTÜ

Vali Kılıç, “Hepimizi derinden üzen hadiseyle bizlerin de yüreğine kor düşmüştür. Yeşil Vatanımızdaki tek bir ağaç bizler için çok kıymetli, bu bakımdan yangının söndürülmesi için tüm imkanlarımızla seferber olmuş durumdayız. Bolulu Hemşehrilerimize ve bölge halkımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, canla başla çalışan personelimize ve çalışmalarımıza destek veren vatandaşlarımıza kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum