Büyük Taarruz'un 101. Yılı;

Büyük Taarruz'un 101. Yılı

Büyük Taarruz‘un 101. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Büyük Taarruz emrinin verildiği ve Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Kocatepe'de, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokol üyelerinin katılımıyla tören düzenlendi....

Resim

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İzmir'e götürmeleri için bisiklet sporcularına Türk bayrağını teslim etti.

Yılmaz'ın, Başkomutan Mustafa Kemal Anıtı'na çelenk koymasıyla devam eden törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Resim

TÜRK MİLLETİ BÜYÜK TAARRUZ İLE ANADOLU’YU DÜŞMAN ÇİZMESİNDEN TEMİZLEMİŞTİR

Törende konuşan ve Türk milletinin mazisinin şan ve şeref dolu olduğunu belirten Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner, “Büyük Türk milleti Metehan’dan, Alparslan’a, Fatih’ten, Atatürk’e kadar bağrından bir çok devlet adamı ve cihangir çıkarmıştır. Şan ve şeref dolu mazisinde Malazgirt’te Anadolu’nun kapılarını açmış, İstanbul’u fetih ederek yeni bir çağ başlatmıştır. Son iki asırda yaşadığı toprak kayıplarına ‘dur’ diyen Türk milleti Büyük Taarruz ile Anadolu’yu düşman çizmesinden temizleyip Kıbrıs Barış Harekatı ile büyük bir soykırıma engel olmuş ve adaya barış getirmiştir. Milletimiz 15 Temmuz menfur darbe girişiminde destansı direnişi ile yeniden tarih yazıp, Güney bölgemizde oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Pençe Harekatları ile parlamış, aynı zamanda bölgede huzur ve istikrarı sağlayarak büyük bir insani felaketin yaşanmasını engellemiştir" diye konuştu.

Resim

Törende Piyade Yarbay Ahmet Özdemir de katılımcılara Büyük Taarruz'da yaşananları anlattı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Vali Yiğitbaşı ve beraberinde protokol üyeleri, daha sonra Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği'ni ziyaret etti. Saygı duruşu ve atışıyla başlayan tören İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Protokol şehit mezarlarına karanfil bıraktı ve dua etti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum