Karakeçili’de Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği;

Karakeçili’de Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği

Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesinde 29. Karakeçili Ertuğrul Gazi’yi Anma Uluslararası Kültür Şenliği düzenlendi. Oğuzların 2 kolundan biri olan Bozokların Kayı boyuna mensup Karakeçili aşiretinin torunları şenlikte bir araya geldi....

Resim

Kurulan kıl çadırlar, giyilen geleneksel kıyafetler ve sergilenen oyunlar ile Yörük kültürü tanıtıldı.

İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığına bağlı mehteran takımının seslendirdiği marşlar ile Çelik Kanatlar Timi tarafından gerçekleştirilen “üzüm salkımı” gösterisi ilgiyle izlendi.


Türklerin yüzyıllar öncesine dayanan at üzerinde ok atma kültürü ile Ertuğrul Gazi dönemindeki savaş sahnesi canlandırıldı. Etkinliğin devamında ise, öğrenciler tarafından okçuluk gösterileri yapıldı.


Kaymakam Ali Can Uludağ’ın da katıldığı şenlik boyunca düzenlenen etkinlikler büyük bir ilgi ile izlendi.

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, fetih düşüncesi üzerine kurulu bir millet olduklarını belirterek, 16 devletin 17’ncisi ile beraber tek bir devlet olduğunu ifade etti.

Karakeçililerin ve Aziz Milletimizin hiçbir zaman, tarihin hiçbir anında işgal amaçlı yol almamış bir millet olduğunu ifade eden Vali Makas; “Bir yerde Türk var ise gerisi teferruattır. Bunu herkes böyle bilsin. 16 Türk bayrağı ve 17. olan ulu sancağımız altında Yüce Milletimiz, hep ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’, insan ve vatandaş odaklılık üzerine devletler kurmuş. Bizim gönlümüze hayallerimize kimseler sınır çizemez” diye konuştu.

Resim

Program sonrası yörük çadırlarını gezen Vali Mehmet Makas, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programa, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Barış Cücen, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Kaynak:

Etiketler :
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum