Mehmet İlidi;

Mehmet İlidi

İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı...

Ağrı'da doğan Kaymakam Mehmet İLİDİ ilk, orta ve lise öğrenimini Ağrıda tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümünden mezun oldu. Bitlis Kaymakam Adayı olarak Kaymakamlık mesleğine intisap etti.

Merkez stajının ardından Mülkiye Teftiş stajını Nevşehir'de tamamladı. Şanlıurfa'nın Birecik ve Bolu'nun Gerede ilçelerinde Refik Kaymakam olarak çalıştı. Ardından Balıkesir'in Kepsut İlçesinde Kaymakam Vekili olarak çalıştı. Bakanlık tarafından İngiltere'ye gönderildi. T.C. Londra Büyükelçiliğinde Dışişleri stajını tamamladı.

Portsmouth Üniversitesinde Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyal, Tarihi ve Edebi Araştırmalar Okulunda Kamu Yönetimi Bölümünde İnsan Hakları üzerine yazdığı tezle Yüksek Lisans derecesi aldı. Türkiye'ye döndükten sonra Kırklareli'nin Kofçaz İlçesinde Kaymakam Vekili, 2015-2017 yılları arasında Çankırı Orta Kaymakamı, 2017-2019 yılları arasında Konya Tuzlukçu Kaymakamı olarak görev yaptı. 08.08.2019 tarih ve 2019/268 sayılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Bulanık İlçe Kaymakamı olarak atandı.

Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hukuk Müşaviri iken Eylül 2023’te İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı olarak atandı.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
Mehmet İlidi Haberleri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum