Kırşehir Ahilik kutlamalarına hazır;

Kırşehir Ahilik kutlamalarına hazır

Ahilik Haftası kutlama programını açıklayan Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, 18-24 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek kutlamalara tüm halkı davet etti....

Resim

AHİLİĞİN BAŞKENTİ KIRŞEHİR

Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, Kırşehir ESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, Kırşehir TSO Başkanı Mustafa Yılmaz, Ziraat Odası Başkanı Mevlüt Toprak, 2023 İlin Ahisi seçilen Arif Çoban (fotoğrafçı) ve 2011 Türkiye Yılın Ahisi (terzi) Hayati Ünsal’ın da yer aldığı basın açıklamasında programın içeriği hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi.

Ahi Külliyesinde yaptığı basın açıklamasında Vali Buhara, “Ahilik Teşkilatımızın kurucusu Ahi Evran-ı Veli’yi anmak, Ahilik değerlerini yaşamak ve yaşatmak amacıyla ilimizde her yıl düzenlenen Ahilik Haftası etkinleri bu yıl 18-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Ahilik değerlerini gelecek nesillere aktarmak ve Ahiliğin Başkenti olarak Kırşehir’in adını ulusal ve uluslararası alanda hakkıyla duyurmak amacıyla Ahilik Haftasını bu yıl da birbirinden özel program ve etkinliklerle kutlayacağız” dedi.

Vali Buhara, “Ekonomik ve kültürel yaşantımızın en önemli değerlerinden olan Ahilik; dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, hoşgörünün, bilginin, cömertliğin, yardımlaşma ve dayanışmanın yaşamla iç içe geçmiş halidir. Ahi Evran-ı Veli’nin ‘Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir, akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir’ düsturuna uygun olarak şehrimizin ev sahipliğinde; Ticaret Bakanlığımızın destekleri ile Valiliğimiz, Belediye Başkanlığımız, Kırşehir Ahi Evran Üniversitemiz, TOBB, TESK, TESKOMB ve esnaf teşkilatlarımızın yanı sıra ilimizdeki tüm kurumların katılımı ile düzenlenen etkinliklerin en iyi şekilde icra edilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

Resim

AHİLİK MÜZESİ MÜJDESİ

Vali Buhara şöyle devam etti: “Hepimizi çok mutlu eden bir de müjdemiz var. 23 Eylül’de Ahilik ve ahilik değerlerinin tanıtımı ile ilimizin kültürel değerlerinin sergilenmesi adına çok şey ifade eden, Kırşehir Ahilik Müzesinin de açılışını gerçekleştiriyoruz. Ahilik alanında açılan ilk müze olma özelliğini taşıyan ve bu alanda referans müze konumunda olacak olan müzemizin Kırşehirimize ve ülkemize şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu sene Ahilik Haftası programının en önemli etkinliklerinden birisi de 22 Eylül Cuma akşamı yapılacak olan “Esnaf ve İş Dünyası Buluşması” etkinliğidir.”

HER AKŞAM KONSER

18 Eylül Pazartesi günü saat 09.00’da Kırşehir Kalesinden top atışı ile başlayacak Ahilik Haftası kutlamaları 23 Eylül Resmî programın icrası ile tamamlanacak. Kutlamalar, halka yönelik her akşam düzenlenecek konserler, Türk dünyası dahil farklı ülke ve yörelere has folklorik ve kültürel gösteri programları, çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler, ilçe günleri gibi her biri birbirinden güzel, farklı ve zengin içeriklerle sürecek.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum