Arama
Arama Sonuçları
İzmir'deki orman yangınları devam ediyor
İzmir Valisi Süleyman Elban, Urla ilçesindeki yangınların henüz kontrol altına alınamadığını belirterek, tahliyelerin yapıldığını ifade etti. Vali Elban, "Çok şükür bir can kaybımız veya yaralımız yok ama orman varlığımızda ciddi bir kayıp var" dedi.
Vali Gökmen Çiçek, öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriye uyruklu bir şahsın 5 yaşındaki çocuğu taciz etmesi nedeniyle kentte olaylar çıktı. Olayların büyümesi üzerine bölgeye giden Vali Gökmen Çiçek, vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Bir evin balkonuna çıkan Vali Çiçek, "Allah rızası için herkes evlerine gitsin. Arkadaşlar ben şimdi aşağı iniyorum, aranıza geleceğim ve sohbet edeceğiz. Ben sizleri anladım" dedi.
Mia Haber'in kurucularının da arasında olduğu TİMBİR'den Türkiye'de bir ilk
Mia Haber'in kurucularının da arasında olduğu, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) bünyesinde teşekkül eden ve TOBB UYUM’un işbirliği ile faaliyete geçecek olan Güvenli İnternet Medya Merkezi (GİMMER) kuruldu. Uzun bir süredir çalışmaları devam eden GİMMER için ilk kurucu işbirliği protokolü imzalandı.
"Biz idarecileri en mutlu eden şey: Verdiğimiz sözü gerçekleştirmek"
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Yayladere-Kiğı arasındaki yolun onarımı için vatandaşlara söz vermişti. Sözünü tutan ve çalışmaları başlatan Vali Usta, "Biz idareciler için halkın karşısında verdiğimiz sözü gerçekleştirmek kadar mutluluk verici bir şey yok" dedi.
Hastanenin çatısında çıkan yangına zamanında müdahale
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin çatı katında çıkan yangın ekiplerimizin yerinde ve zamanında müdahalesi ile kontrol altına alındı.
Toprağa verilen madencinin ailesinin acısını paylaştı
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, geçtiğimiz cumartesi günü son yolculuğuna uğurlanan madenci Adnan Keklik'in kederli ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Vali Aydoğdu, merhum Keklik için dualar ederek, aileye başsağlığı ve sabır diledi.
Sur Belediyesi’ne iki bakanlıktan inceleme ve soruşturma
Diyarbakır Sur Belediyesi mazbata töreni sonrasında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarına hakaret ettiği tespit edilen U.G. adlı şüpheli gözaltına alındı.
Siirt’te seçim kavgası: 1 ölü, 4 yaralı
Siirt Valiliği, kentte oy verme işlemi sırasında 2 grup arasında çıkan silahlı, taşlı ve sopalı kavgada 1 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin de yaralandığını duyurdu. Olayın yaşandığı Konacık köyünde geniş çaplı güvenlik tedbiri alındı.
Hitit Gastronomi Yürüyüşüne öncülük etti
Çorum İskilip Kaymakamlığı öncülüğünde Çorum Dağcılar Birliği Spor Kulübü tarafından ilçede Hiking etkinliği düzenlendi.
Kelkit’in kurtuluş bayramı
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü kapsamında Kaymakam Kadir Algın, Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Kaymakam Algın, Kelkitlilerin kurtuluş bayramlarını kutladı.
“Bu zor zamanları birlikte aşacağız”
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, İliç’te toprak altında kalan işçilerin ailelerini çalışmalar hakkında düzenli olarak bilgilendiriyor. Ailelerle sürekli iletişim halinde olan Vali Aydoğdu, “Birlikte, dayanışma içinde, bu zor zamanları aşacağız” dedi.
Yaban hayvanlarına yem bıraktı
Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için ormanlık alana yem bıraktı.
İslam Turizm Başkent’inde ‘sanat ve kültür’ sempozyumu
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 2023 Şanlıurfa İslam Dünyası Turizm Başkenti Sanat ve Kültür Şehri konulu sempozyumun açılış törenine katıldı. Vali Şıldak, “Çok özellikli bir şehirde ve coğrafyada bulunuyoruz. Bunun kıymetini bileceğiz ve çok daha fazla çalışacağız” dedi.
Okul servisinde zorbalığa valilik el koydu
Kahramanmaraş'ta bir servis sürücüsü, müzik sesinden rahatsız olduğunu söyleyen genç kıza zorbalık yaptı. Valilik olaya el koyarken, şoför gözaltına alındı.
“Meslek lisesinden altın bilezikle mezun olursunuz”
Bozova’da bir dizi temas ve incelemede bulunan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, meslek lisesi ziyaretinde öğrencilere, “Buradan elinizde mesleğinizle yani kolunuzda altın bileziğiniz takılı vaziyette mezun olursunuz ve iş hayatına çabucak atılabilirsiniz” diye seslendi.
İrem Bağlarında sonbahar yürüyüşü
Iğdır Valisi Ercan Turan, Ağrı Dağı’nın eteğinde, kayısı bahçeleriyle meşhur, doğal güzelliğiyle göz kamaştıran İrem Bağlarında 10 kilometre doğa yürüyüşü yaptı. Yeşilin ve sarının tonlarıyla mükemmel bir görsel şölen sunan doğaya hayran kalan Vali Turan, renk cümbüşü içindeki kayısı bahçelerinde gezdi.
Kivi ihtiyacının üçte birini Yalova karşılıyor
Türkiye'nin önemli kivi üretim merkezlerinden Yalova'da hasat başladı. Aroması, tane ağırlığı, uzun depolama ömrü ve rengi nedeniyle rağbet gören, henüz dalındayken satılan coğrafi işaret tescilli Yalova kivisi, İstanbul başta olmak üzere ülkenin dört bir yanına gönderiliyor.
Kartpostallık lale bahçelerinde üretim
Kazımkarabekir Kaymakamı Salih Kaya, 55 dekar alana ekilen soğanlı lale üretim merkezini ziyaret ederek, süreç hakkında bilgi aldı.
“Kan acil değil sürekli ihtiyaç”
Vakfıkebir Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Trabzon Kızılay Kan Bağışı Merkezi’nin İlçe Yeni Cami önünde düzenlediği kan bağışı kampanyasına vatandaşlarla birlikte destek oldu.
“Ev ödevimizi not ettik”
Sinop’un Boyabat ilçesinde yılın ilk çeltik hasadına katılan Vali Dr. Mustafa Özarslan, çiftçilerin ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek, “Ev ödevimizi not ettik” dedi.
Çayeli ve Güneysu’da sel ve heyelan
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, gece geç saatte başlayan yoğun yağış sonrası heyelanların meydana geldiği Çayeli ve Güneysu ilçelerinde incelemelerde bulunarak beraberindeki yetkililerden bilgi aldı.
5 ildeki 12 yer 'kesin korunacak hassas alan' olarak ilan edildi
Bolu, Balıkesir, Erzurum, Mersin ve Sakarya'da doğal sit alanı kapsamına giren 12 yer "kesin korunacak hassas alan" olarak tescil ve ilan edildi.
Yıldırım düşmesi sonucu orman yangını çıktı
Bolu Valisi Erkan Kılıç, Göynük ilçesine bağlı Aşağıkınık Köyü mevkiinde ormanlık alanda ilk belirlemelere göre yıldırım düşmesi nedeniyle çıkan orman yangını ile ilgili yangın söndürme çalışmalarını yerinde incelemek üzere bölgeye gitti.
“PKK bitme noktasına geldi”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik son 2 ayda düzenlenen operasyonlarda, 119 teröristin etkisiz hale getirildiğini, gözaltına alınan 740 şüpheliden 182'sinin tutuklandığını açıkladı.
“Depremzedelere dağıtılan yardımların hepsi kayıt altında”
Gaziantep Valiliği, bazı basın ve sosyal medya mecralarında depremzede vatandaşlara gönderilen yardımların depolarda saklandığı ve seçim rüşveti olarak depremzede olmayanlara dağıtıldığı şeklinde ithamlara yer verilmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı.
“İlimizdeki bütün depremzedeler devletimizin güvencesi altında”
İçişleri Bakanlığı, depremzedelerin kaldıkları otelden çıkarılma girişiminde bulunulduğu iddiası üzerine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkilileri hakkında soruşturma başlattı.
Sarımsak hasadı
Gaziantep Oğuzeli Kaymakamı Büşra Uçar, çiftçilerin sarımsak hasadına katılarak, “Çiftçilerimizin ürünü bol, hasadı ve kazancı bereketli olsun” dedi.
1 yıllık husumet barışla sonuçlandı
Iğdır’ın Aralık ilçesi Gödekli köyünde Aras ve Keşen aileleri arasında bir yıldır süren husumet, Iğdır Valisi H. Engin Sarıibrahim’in katıldığı törenle barışla sona erdi.
Adıyamanlı depremzede çift Hakkari'de evlendi
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Adıyaman’dan gelerek Hakkari’de misafir olan Gökçenur Ordu ve Resul Bellibaş çiftinin felaketten dolayı gerçekleştirilemeyen nikahları Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık tarafından kıyıldı.
Milli Şehit Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey dualarla anıldı
1919'da idam edilen ve 1922 yılında milli şehit ilan edilen Yozgat Boğazlıyan Kaymakamı Mehmet Kemal Bey, ölümünün 104'üncü yılında Kadıköy'deki mezarı başında dualar ile anıldı.