Arama
Arama Sonuçları
Ağrı’nın yöresel lezzetleri yarıştı, herkes kazandı!
Ağrı Valiliği öncülüğünde düzenlenen "Yöresel Lezzetler Aileler Yarışıyor" etkinliği, Vali Mustafa Koç'un katılımıyla gerçekleşti. Programdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Koç, ''Katılan tüm aileler gönlümüzde birincilik kazandı. Kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak hepimizin ortak sorumluluğu'' dedi.
2. Batman Gastronomi, Kültür ve Sanat Festivali ziyaretçi rekoru kırdı
Batman Valiliği tarafından düzenlenen 2. Batman Gastronomi, Kültür ve Sanat Festivali, sadece iki günde 104 bin 877 ziyaretçi ağırlayarak büyük bir ilgi gördü.
Milas Zeytin Hasat Şenliği'ne yoğun ilgi: ''Hem yerel hem de kültürel mirasa önemli katkılar sunacak''
Muğla Valisi İdris Akbıyık ve eşi Sevim Akbıyık, bu yıl 10’uncusu düzenlenen Milas Zeytin Hasat Şenliği’nde, Aregala Sınır Tanımayan Şefler tarafından gerçekleştirilen workshop etkinliğine katıldı. Etkinlikte konuşan Vali Akbıyık, ''İlimizin bereketli topraklarında büyük emeklerle üretilen bu eşsiz lezzet, hem yerel kalkınmaya hem de kültürel mirasımıza önemli katkılar sunmaktadır'' dedi.
"Batman’da Türkiye’yi tanıtıyoruz"
Batman 2. Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali'nin açılışında konuşan Vali Ekrem Canalp, "Bu festivalimizde kentin lezzetlerinin yanı sıra Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinden 27 ayrı kentten gelen lezzetleri Batmanlılara tanıtacağız. Türkiye’yi de Batmanlılara, Batman’da Türkiye’ye tanıtmış olacağız“ dedi.
3005 yıllık lezzet: Sinop Lakerdası
Lakerda Festivali'nin açılışına katılan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "Türkiye’de ilk deniz ürünü olarak coğrafi işaret ile tescillenen Sinop Lakerdasıdır. 3005 yıllık geçmişe sahip bu özel lezzet, ilimizin tanıtımına güçlü bir katkı sağlamaktadır" dedi.
Vali Aygöl'den, Kızıldamlar Kestane Kabağı'na övgü dolu sözler
Kızıldamlar Kestane Kabağı Festivali'ne katılan Bilecik Valisi Şefik Aygöl, şehrin değerli ürünü hakkında övgü dolu sözler kullandı. Aygöl, "Benzersiz lezzetiyle Bilecik’in simgelerinden biri haline gelen bu değerli ürünü halkımıza tanıtmaktan ve üreticilerimizi desteklemekten büyük bir mutluluk duyuyoruz" dedi.
Vali Çelik, Irak sınırında denetim yaptı
Hakkari Valisi Ali Çelik, Irak sınırında bulunan Derecik ilçesine bağlı Anadağ, Gelişen ve Uslu köylerinde yapılan hizmetleri yerinde denetleyerek vatandaşlarla bir araya geldi.
Önce brokoli topladı, sonra katmer servis etti
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, tarlada üreticilerle birlikte brokoli topladı, ardından da kadınların hünerli elleriyle hazırladıkları katmeri üreticilere servis etti.
İskambo pekmezi coğrafi işaret yolunda
Şirvan Ormanbağı köyündeki pekmez etkinliğine katılan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "İskambo pekmezi yıllık 90 ton üretim kapasitesine sahip olup, coğrafi işaret başvurusu tamamlanmak üzere" dedi.
Hatay'ın lezzet çarşısında sona gelindi
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Antakya ilçesine bağlı Odabaşı Mahallesi’nde açılışına sayılı günler kalan Antakya Gastronomi Çarşısı’nda incelemelerde bulundu.
5 yeni üzüm çeşidi için tescil işlemleri başlatıldı
Erzincan Valisi Dr. Hamza Aydoğdu, kentte yapılan çalışmalar neticesinde 5 yeni üzüm çeşidinin tescil işlemlerinin başlatıldığını belirterek, "Tescil işlemlerinin ardından meşhur Cimin Üzümü ile birlikte ilimizde ağırlıklı olarak 6 çeşit üzüm yetiştirilecek" dedi.
Ağrı Valisi Koç, üreticilerle birlikte bal hasat etti
Ağrı'nın coğrafi işaretli Geven Balı'nda hasat döneminin başladığını ifade eden Vali Mustafa Koç, bu yıl 400 ton bal hedeflediklerini belirtti.
Coğrafi işaretli mehina sarımsağı pazarda
Nisan ayında coğrafi işaretle tescillenen ve haziran ayında hasadı başlayan Batman'ın Hasankeyf ilçesine özgü "mehina sarımsağında hasat dönemi bitti. Kendine has aroması olan mehina sarımsağı, pazardaki yerini de aldı.
Mereto’nun zirvesinde “Karsambaç” tarifi verdi
Batman Valisi Ekrem Canalp, 2978 rakımlı Mereto’nun zirvesinde uygulamalı olarak “Karsambaç” tarifi verdi. Vali Canalp, "Adanalılar beni bağışlasın ama Mereto’nun 2978 rakımlı zirvesinde bu lezzeti tatmak bambaşka" dedi.
Vali, Van'ın meşhur lezzeti otlu peynirden yaptı
Van’ın meşhur otlu peynir üretim tesisinde inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, hem peynir mayaladı hem de çalışanlarla birlikte peynir yaptı.
Deniz çiftliğinde midye hasadı başladı
Balıkesir'in Erdek Kaymakamı Atakan Atasoy, yaklaşık 2 bin ton kapasiteli midye üretim çiftliğindeki üretim hasadına katıldı. Midye toplayan Kaymakam Atasoy, "Sağlıklı, hijyenik şartlarda üretilmiş midyelerin denizlere katkı sağlaması önemli" dedi.
"Qıris, Doleme, Mende gibi birçok farklı lezzetimiz var"
Yöresel Lezzetler Festivali'ne katılan ve yöresel yemeklerin tadına bakan Hakkari Valisi Ali Çelik, "Qıris, Doleme, Mende ve Doğaba gibi birçok farklı lezzetimiz var. Dışarıdan gelen misafirlerimizi bu lezzetlerle buluşturmamız gerekiyor" dedi.
6 yöresel lezzet için coğrafi işaret başvurusu yapıldı
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası münasebetiyle düzenlenen programa katılan Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, "Erzincan mutfağı ve yöresel tatları çok zengin. 6 yöresel ürünümüz için daha Coğrafi İşaret Tescil Belgesi müracaatında bulunduk" dedi.
"Kastamonu mutfağı damakları şenlendiriyor"
Kastamonu Valisi Meftun Dallı, "Kastamonu'nun damakları şenlendiren mutfağı, geçmişten bugüne bir lezzet şölenine ev sahipliği yapıyor" dedi.
Tarladan yaprak topladı, sonra da sarma sardı
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar mutfağının baş tacı yemekleri arasında yer alan labada sarması için önce yaprak topladı, ardından da sarma sardı.
90 yıl sonra yeniden: Turistik Tuz Ekspresi
Çankırı'da 1934 yılında başlayan "Tenezzüh (Gezinti) Treni" seferleri, "Turistik Tuz Ekspresi" ile yeniden canlanıyor.
Hasat edilen Adana karpuzunun tadına baktı
Türkiye'nin önemli karpuz üretim merkezlerinden Adana'da, sezonun ilk turfanda karpuz hasadı yapıldı. Hasada katılan Vali Yavuz Selim Köşger, mis gibi kokak karpuzun tadına bakıp, tam not verdi.
Mera ıslah projesine Ani’den start verdi
Kars Valisi Ziya Polat'ın katılımıyla “Mera Islah ve Amenajman Projeleri" kapsamında proje tanıtım ve korunga tohumu dağıtım töreni gerçekleştirildi.
"Bitlis adeta açık hava müzesi gibi"
Turizm Haftası Kutlama programına katılan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, "Bitlis adeta doğanın ve tarihin bir araya geldiği bir cennet gibi. Tarih meraklıları için de Bitlis adeta açık hava müzesi gibidir" dedi.
"Samsun çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip"
Samsun Valisi Orhan Tavlı, Gastronomi Tadım ve Tanıtım etkinliğine katıldı. Samsun'un yöresel lezzetlerini tadan Vali Tavlı, "Samsun; sağlıklı, geleneksel, köklü ve çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip" dedi.
“Şimdi Şanlıurfa zamanı”
Günlük ziyaretçi bakımından bayramın ikinci günü 11 bin 454 misafir ile en yoğun gününü yaşayan Göbeklitepe, kendi rekorunu egale ederek Bayramın üçüncü günü bu kez 13 bin 857 kişiye ev sahipliği yaptı.
"Bu bayram Afyonkarahisar'a bekliyoruz"
Afyonkarahisar Valiliği, vatandaşları kente davet etti. Valilikten yapılan açıklamada, "Ulu Camii büyülesin sizi. Eşsiz mutfağımızı keşfedin bu bayram. Hala yolunuz düşmediyse Afyonkarahisar'a, bu bayram bekliyoruz sizleri" denildi.
‘Kıllor’ ikramını geri çevirmedi
Şanlıurfa Bozova Kaymakamı Halil İbrahim Yeşilyurt, akşam saatlerinde sokağa çıkarak vatandaşlar ile bir araya geldi. Vatandaşlar Kaymakam Yeşilyurt’a ilçenin geleneksel lezzeti olan külünçe (Kıllor) ikram etti.
‘Gastro Kemer’ yarışması ile yöresel lezzetler gün yüzüne çıkacak
Antalya Kemer’de yöresel lezzetler ve bölgenin gastronomi zenginliklerinin ön plana çıkartılması amacıyla Kaymakam Ahmet Solmaz'ın öncülüğünde Gastro Kemer Yarışması düzenlenecek.
Vali, 10 öğrenciyi evinde ağırladı
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, 'Gurbetteki Ailem' projesi kapsamında Rota Erzincan Uygulaması üzerinden başvuru yapan 10 öğrenciyi konutunda misafir ederek, beraber iftar yaptılar.