Arama
Arama Sonuçları
Antalya'nın coğrafi işaretli lezzetleri Konyaaltı'nda tanıtıldı
Antalya, geleneksel lezzetlerini Konyaaltı’nda düzenlenen programla tanıttı. Vali Hulusi Şahin’in katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte coğrafi işaretli ürünler ve yöresel yemekler öne çıkarılarak kentin gastronomi mirasına vurgu yapıldı.
Türkiye'nin en büyük tenceresinde 6 ton pilav pişirildi
Edirne'de düzenlenen festivalde Türkiye'nin en büyük tenceresinde pişirilen 6 ton rekor miktardaki pirinç pilavı, vatandaşlara ikram edildi.
Vali Şıldak, Japon prensese Şanlıurfa'yı anlattı
Türkiye’nin Neolitik çağ araştırmalarındaki en büyük projelerinden biri olan Taş Tepeler kapsamındaki Ayanlar Höyük’teki kazıların başlaması için düzenlenen törene katılan Japonya Prensesi Akiko Mikasa, Şanlıurfa ziyaretinin ikinci gününde Vali Hasan Şıldak’ın ev sahipliğinde Harbetsuvan Kazı Bölgesi, Karahantepe ve Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret etti.
"Kültür ve Sanat Festivali, turizme canlılık katacak"
Gölpazarı İpek Yolu Kültür ve Sanat Festivali’ne katılan Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer, "Festival, ilçeye ve bölge turizmine canlılık katacak" dedi.
Adana, 9. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne hazır
9. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin hazırlık sürecinin ele alındığı toplantıya katılan Vali Yavuz Selim Köşger, bu sene de şehre yakışır bir festival düzenlemek için tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde çalıştıklarını belirtti.
Erzincan'da Ahıska yemeklerinin tanıtımı yapıldı
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Ahıska Türkü soydaşların yöresel yemeklerini tanıtmak amacıyla Erzincan İl Özel İdaresi’ne ait Zuhma Restoran’da düzenlenen programa katılarak, ''Ahıskalı soydaşlarımız tarafından hazırlanan bu yöresel lezzetler, eğer talep görürse hem yemek çeşidi arttırılacak hem de her gün satışı yapılacak'' dedi.
Dünyanın tek parça halindeki en büyük tarım işletmesi Urfa'da
Ceylanpınar ilçesini ziyaret eden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, "Ceylanpınar Tarım İşletmesi, dünyanın tek parça halindeki en büyük tarım işletmesidir. Dünya ölçeğindeki bu büyük işletmemizde 1 milyon 30 bin dekar alanda tarım faaliyeti yürütülüyor" dedi.
Coğrafi işaret başvurusu yapılan Camili bal kabağı hasat edildi
Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen Tarla Günleri etkinliğinde, coğrafi işaret başvurusu yapılan Döşemealtı Camili bal kabağı hasadı gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan Vali Hulusi Şahin, ''Antalya Kabak Tatlısı, Döşemealtı Camili Bal Kabağı ile yapılır'' dedi.
Erzincan’ın eşsiz lezzetleri market raflarında yer alacak
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, kentin yöresel ve tarımsal ürünlerinin Migros mağazalarında satılacağını belirterek, "Erzincan’ın yöresel ve tarımsal lezzetleri, artık Türkiye'de ve dünyada daha geniş bir yer bulacak" dedi.
Antalya Yörük Kebabı tescil yolunda
Antalya mutfağının eşsiz lezzetlerinden Antalya Yörük Kebabı için coğrafi işaret başvuru süreci başladı.
Halkın "çirkin" dediği tescilli domateste hasat başladı
Sinop’un coğrafi işaret tescilli ürününden biri olan Gazidere domatesinin hasat heyecanı başladı. Hasada katılan Vali Dr. Mustafa Özarslan, "Tescil yaparken amacımız; halkımızın çirkin diyerek, doğallığını (ata tohumu) vurguladığı domatesimizi ön plana çıkartarak, kalitesini ve endemik özelliğini vurgulamak" dedi.
Sarımsağın başkenti Taşköprü'de 35. kez festival heyecanı yaşandı
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde geleneksel hale gelen 35’inci Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali'nin açılış törenine katılan Vali Meftun Dallı, ''Yurt içinden ve yurt dışından gelen misafirlerimizle birlikte kültürlerimizi paylaşacak, dostluk köprüleri kuracağız'' dedi.
Vali Aydoğdu, ziyarete gittiği Ekmekli Köyü'nde müjdeyi verdi!
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Ekmekli Köyü’nü ziyaret ederek köy halkıyla bir araya geldi. Ziyaret kapsamında köyün kültürel değerleri, yöresel lezzetleri ve üretim potansiyeli hakkında bilgi alan Vali Aydoğdu, kadınların üretime katılımını artıracak yeni bir proje müjdesi verdi.
Sarımsak pazarlığı, yüzleri güldürdü
Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Taşköprü Sarımsak Pazarını ziyaret etti. Sarımsak pazarlığında renkli ve samimi görüntüler, herkesin yüzünü güldürdü.
Vali Canalp, Cobet Yaylası'nda bal sağımı yaptı: Türkiye’nin en yüksek besin değerine sahip ballarından biri
Batman Valisi Ekrem Canalp, Sason ilçesine bağlı Topluca köyünde bulunan Cobet Yaylası’nda düzenlenen sezonun ilk bal sağımına katılarak, ''Balımız 1774 mg/kg prolin değeriyle Türkiye’nin en yüksek besin değerine sahip balları arasında yer alıyor. Bu eşsiz lezzet; Sason’un zengin florası, yüksek rakımı ve temiz doğasıyla birleşerek yalnızca Batman’a özgü bir aroma sunuyor'' dedi.
Kapadokya mutfağı dünya sahnesine açıldı
Nevşehir Valisi Ali Fidan, Kapadokya’nın dünyanın en prestijli gastronomi rehberlerinden biri olan Michelin Rehberi’ne dâhil edildiğini duyurarak, ''Binlerce yıllık kültür ve medeniyetin izlerini taşıyan Kapadokya mutfağı, kendine özgü lezzetleri ve köklü gastronomi geleneğiyle dünya sahnesinde hak ettiği yeri buluyor'' dedi.
Ahlat’ın yöresel lezzetleri bu restoranda hayat bulacak
Bitlis Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl, kadın istihdamını artırmak ve yöresel lezzetleri tanıtmak amacıyla kurulan Ahlat Kadın Kooperatifi Ev Yemekleri Restoranı'nın açılış törenine katılarak, ''Ahlat’ın köklü mutfağını tanıtacak bir durak olacaktır'' dedi.
Trabzon, Kültür Yolu Festivali’ne hazır: ''İlk defa gelecek ziyaretçilerimize ilimizin tüm güzelliklerini tanıtacak''
Trabzon’da 5-13 Temmuz tarihleri arasında bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Trabzon Kültür Yolu Festivali öncesi hazırlıklar, Vali Aziz Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda ele alındı. Toplantıda konuşan Vali Yıldırım, ''Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek festival, ilk defa gelecek ziyaretçilerimize ilimizin tüm güzelliklerini tanıtma fırsatı sunacak'' dedi.
Gaziantep fıstık ezmesi AB’den coğrafi işaret aldı
Türkiye’nin zengin yerel mutfak mirası Avrupa Birliği (AB) nezdinde yeni bir tescille daha güçlendi. Gaziantep fıstık ezmesi, AB’den coğrafi işaret tescili alan Türkiye’nin 36’ncı ürünü oldu.
Dünya şefleri Efeler Yolu’nda buluştu: ''Gastronominin birleştirici gücünü yüceltmeye devam ediyoruz''
İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, “Efeler Yolu Gastronomi Günleri” çerçevesinde düzenlenen akşam yemeğinde Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen şefleri, yazarları ve gastronomi uzmanlarıyla bir araya geldi. Program ile ilgili konuşan Vali Elban, ''Gastronominin birleştirici gücünü yüceltmeye devam ediyoruz'' dedi.
Iğdır'da karpuz hasadı başladı
Iğdır Valisi Ercan Turan, Oba Köyü'nde düzenlenen karpuz hasadına katıldı. Bölgenin verimli toprakları ve uygun iklim koşulları sayesinde Iğdır karpuzu, hem erken çıkması hem de lezzetiyle öne çıkıyor.
Mehina sarımsağında hasat başladı
Batman Hasankeyf Kaymakamı Mehmet Ali İmrak, 2024 yılında coğrafi işaret alan mehina sarımsağının hasadına katıldı. Üreticilerle sarımsak toplayan Kaymakam İmrak, "Türkiye'nin en doğal sarımsaklarından biri" dedi.
Lübnanlı turizm temsilcilerinden Kastamonu'ya tam not
Kastamonu'nun tanıtım turu kapsamında şehri ziyaret eden Lübnan merkezli seyahat acentelerinin temsilcileri, doğal, tarihi ve kültürel hazinelere tam not verdi.
Afyon sucuğu ve pastırması, AB'den coğrafi işaret tescili aldı
Afyonkarahisar pastırması ve Afyon Sucuğu, Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili aldı.
Vali Çalgan, yemek yarışmasında jüri üyesi oldu
Çorum Valisi Ali Çalgan, Gastronomi Günleri Yemek Yarışması'nda jüri üyesi oldu. Vali Çalgan, geleneksel yemekleri tek tek tadıp, puan verdi.
Iğdır'ın tescilli lezzetleri Tuz Mağaraları'nda tanıtıldı
Iğdır’ın zengin mutfak kültürü ve tescilli ürünleri, Türk Mutfağı Haftası kapsamında Tuz Mağaraları'nda düzenlenen etkinlikte tanıtıldı. Vali Ercan Turan, Iğdır’ın yemek kültürünün kadim bir geçmişe dayandığına ve oldukça zengin olduğuna dikkat çekti.
Vali Çelik Hakkari mutfağını öve öve bitiremedi: Hakkari'nin lezzetleri kadar zengin bir kültüre rastlamadım
Hakkâri Valisi Ali Çelik, bu yıl ikincisi düzenlenen Hakkâri Yöresel Lezzetler Festivali kapsamında kentin mutfak kültürünün eşsiz bir zenginliğe sahip olduğunu belirterek, ''81 ili gezdim, birçok ülke gördüm; ama açık yüreklilikle söylemeliyim ki Hakkâri’nin yöresel lezzetleri kadar zengin bir mutfak kültürüne başka hiçbir yerde rastlamadım'' dedi.
Vali Çelik ve eşinden Ditme Pilavı, Cacık ikramı
Niğde'nin Tarihi Gümüşler Manastırı'nda düzenlenen etkinlikte, Vali Cahit Çelik ve eşi Nermin Çelik, vatandaşlara şehrin özgün lezzetlerinden olan Ditme Pilavı ve Cacık ikram etti.
Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali başladı
Bu yıl 2’ncisi düzenlenen Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali yoğun bir katılımla başladı. Etkinliklerin açılışında Şanlıurfa’ya davet çağrısında bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, “Kültürel bakımdan Şanlıurfa ender adreslerden biri. Herkes bu kadim toprakları gelip görmeli” dedi.
''Hakkâri sadece dağlarıyla değil, köklü mutfak kültürüyle de Türkiye’nin yükselen değeri''
Hakkâri Yöresel Ot Festivali'ne katılan Vali Ali Çelik, ''Hakkâri; sadece dağları, yaylaları ve eşsiz manzaralarıyla değil, aynı zamanda köklü mutfak kültürü ve endemik bitki çeşitliliğiyle Türkiye’nin yükselen değeri haline gelmektedir. Bu süreçte yaklaşık 130’a yakın özgün yemek tespit edilmiş, tarifler oluşturulmuş ve coğrafi işaret başvuruları yapılmıştır'' dedi.