Arama
Arama Sonuçları
"Hayırseverin hibe ettiği bina AFAD Eğitim Merkezi olacak"
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Merhum Ali Ateş’in hibe olarak tahsis ettiği binanın “AFAD Eğitim Merkezi" olması için aile üyleriyle protokol imzaladıklarını belirterek, "Şehrimize hayırlı olsun" dedi.
Vali Yavuz, sabah saatlerinde sahayı denetledi
Sabah saatlerinde sahada denetleme yapan Malatya Valisi Seddar Yavuz, "Orta hasarlı iken güçlendirme müracaatı yapılmayan binaların yıkımı hızla devam ediyor. Bugün itibariyle yıkılması gereken orta hasarlı binaların yüzde 40’ını yıktık. Çalışmalar sürüyor" dedi.
Çiftçilerle birlikte nar topladı
Pamukkale ilçesinde nar hasadına katılan Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, çiftçilere bereketli bir hasat dönemi diledi.
"Kulağım her daim sizlerde hemşehrilerim"
Kent merkezindeki esnafı ziyaret eden Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "Komşularıma çat kapı uğradım. Onlar konuştular, ben dinledim. Kulağım her daim sizlerde hemşehrilerim" dedi.
Şanlıurfa'nın ağaçları tescillenecek
Fıstık hasadına katılan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentte 45 milyon fıstık ağacının olduğunu ve asırlık fıstık ağaçlarının tescilleneceğini belirtti.
Hayvancılık OSB ile 500 milyon liralık gelir
Kütahya Valisi Musa Işın, 820 dekarlık alan üzerinde kurulması planlanan Aslanapa Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi alanında inceleme yaptı. Hayvancılık OSB, kırsaldan göçün önüne geçerek, modern tesislerle yılda 500 milyon liralık gelir sağlayacak.
Muğla'da 385 yangın meydana geldi
2024 yılında orman yangınlarıyla etkin bir mücadele yapıldığını ifade eden Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, "2024 yılında 248’si orman ve 137’si ziraat yangını olmak üzere toplam 385 yangın meydana gelmiştir" dedi.
Azerbaycan'dan, Kahramanmaraş'a okul desteği
6 Şubat depremlerinin ardından Azerbaycan Devleti tarafından Kahramanmaraş'a yaptırılan Haydar Aliyev İlkokulu’nun açılışı yapıldı. Açılışa katılan Vali Mükerrem Ünlüer, "Dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan Devleti de depremin ilk anlarından itibaren devletimiz ve milletimizin yanında oldu" dedi.
"Her zaman üreticilerimizin yanındayız"
Konya Karapınar Kaymakamı Şenol Öztürk, soğan tarlasını gezerek, üretim hakkında bilgi aldı. Kaymakam Öztürk, "İlçemizde tarım faaliyetlerinin gelişmesi için her zaman üreticilerimizin yanında olacağız” dedi.
Afyonkarahisar'dan, Hatay'a uzanan okul desteği
Hatay'ın İskenderun ilçesinde Afyonkarahisar Valiliği ve hayırseverlerin desteğiyle yapılan Kadınana İlkokulu törenle açıldı. Açılışı Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ve Hatay Valisi Mustafa Masatlı birlikte yaptı.
Kaymakam, Van semalarında uçtu
Van Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, yamaç paraşütü tutkunları ile Van Gölü manzarasında uçuş deneyimi yaşadı. Kaymakam Karaloğlu, "Amacımız balık bendi ve inci kefali ile meşhur olan Erciş'imizi, bir turizm merkezi haline getirmek" dedi.
Kalıcı konutlara yerleşen vatandaşların taleplerini dinledi
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, kalıcı konutlarına yerleşen vatandaşları ziyaret etti. Talep ve sorunları dinleyen Vali Varol, "Hak sahibi vatandaşlarımızın tamamına anahtarlarını teslim edene kadar gece gündüz demeden çalışacağız" dedi.
Diyarbakır Valisi, Narin hakkında açıklama yaptı
Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin detayları açıkladı. Vali Zorluoğlu, "Narin Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konup dere kenarına getirildiği, suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır" dedi.
Narin'in cansız bedeni bulundu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 gündür kayıp olan Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı.
93 yaşındaki Latif amcanın hayır duasını aldı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 93 yaşındaki Latif Ural'ı ziyaret ederek, hayır duasını aldı.
Sahada hem inceleme yaptı hem talepleri dinledi
Hakkari Valisi Ali Çelik, Pehlivan Mahallesi'nde devam eden yol çalışmalarını inceledi. Sahada hem inceleme yapan hem de vatandaşların taleplerini dinleyen Vali Çelik, eksikliklerin giderilmesi için talimat verdi.
Karabük'te sağanak kabusu
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, kentte etkili olan sağanağın ardından su baskınlarının yaşandığı bölgelerde inceleme yaptı. Karabük merkeze 30-35 dakika içerisinde metrekareye yaklaşık 42 kg yağış düştüğünü belirten Vali Yavuz, "Ekipler, sahada çalışmalarını sürdürüyor" dedi.
Vatandaş talep etti, Vali talimat verdi
Vatandaşların köprü talebinin yerine getirilmesi için talimat veren Iğdır Valisi Ercan Turan, yapımına başlanan köprüyü inceledi. Vali Turan, "Köprü sayesinde hem vatandaşlarımız hem de öğrenciler daha rahat bir geçiş sağlayacak" dedi.
Esnafın çayını içip, dertlerini dinledi
Hakkari Valisi Ali Çelik, Gazi Mahallesi'ndeki esnafı ziyaret etti. Esnafın derdini ve taleplerini dinleyen Vali Çelik, "Vatandaşlarımızın talepleri bizim için çok önemli. Gazi Mahallesi’ndeki sorunların çözümü için gerekli adımları atacağız" dedi.
Yörük çadırında samimi sohbet
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 2.300 rakımda, Sarıpınar meralarında küçükbaş hayvancılık yapan Yörükleri ziyaret etti. Vali Pehlivan, dumanı tüten çadırlarda vatandaşlarla hem sohbet etti hem de destekler, hibeler ve teşvikler hakkında bilgi verdi.
"Amacımız, Hakkâri’yi daha modern bir şehir haline getirmek"
Hakkari Valisi Ali Çelik, Karşıyaka Mahallesi'ndeki yol çalışmalarını yerinde inceledi. Hakkari genelinde bu çalışmaların devam edeceğini ifade eden Vali Çelik, "Amacımız, Hakkâri’yi daha yaşanılabilir ve modern bir şehir haline getirmek" dedi.
Bakan ve Vali, yerinde dönüşüm çalışmalarını inceledi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan inşaat çalışmalarını inceledi.
"Arı gibi çalışkan esnafımızla buluştuk"
Pervari ilçesini ziyaret eden Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Bugün Pervari'de, arı gibi çalışkan hemşehrilerimizle, esnaf kardeşlerimizle buluştuk. Her birinin samimi sohbeti bizlere güç verdi" dedi.
Bolu'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı
Bolu Valisi Erkan Kılıç, Gerede ilçesinde çıkan orman yangının kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının ise devam ettiğini açıkladı.
"Adıyaman'ı olası afetlere karşı dirençli hale getiriyoruz"
Kentsel Dönüşüm Alanı'nda inceleme yapan Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, "Kentsel dönüşümle şehrimize sağlam ve güvenli konutlar inşa ediyor, kentimizi olası afetlere karşı daha dirençli hale getiriyoruz" dedi.
Bir kişiyi darbeden 3 şahıs gözaltına alındı
İzmir Valisi Süleyman Elban, sosyal medyada bir kişinin 3 kişi tarafından darp edildiği görüntülerin paylaşılması üzerine başlatılan inceleme kapsamında 3 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.
Hatay'ın yeniden ihyası için sahayı incelediler
Hatay'ı ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentin yeniden ihya, imar ve inşa çalışmaları hakkında Vali Mustafa Masatlı'dan bilgi aldı.
"Çocukların tarım işçisi olarak çalıştırılmaması için gayret gösteriyoruz"
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, fındık hasadı sezonu için kente gelen mevsimlik tarım işçileriyle bir araya geldi. Çocuklarla yakından ilgilenen Vali Serdengeçti, "Çocukların tarım işçisi olarak çalıştırılmaması konusunda büyük gayret gösteriyoruz. Aileleri fındık hasadındayken, çocukların hem eğitimlerine hem de sosyal faaliyetlere katılmalarını sağlıyoruz" dedi.
Kaymakam, üreticilerle birlikte ayçiçeği hasat etti
Şanlıurfa'nın Hilvan Kaymakamı Orhan Gazi Karakaş, ayçiçeği hasadına katılarak, bereketli bir sezon diledi.
Söke'de çıkan yangın devam ediyor
Söke ilçesinde devam eden yangın bölgesinde inceleme yapan Aydın Valisi Yakup Canpolat, "Amacımız yangını kısa zamanda kontrol altına almak. Şu anda 9 helikopter ve 9 uçak yangına müdahale ediyor" dedi.