Arama
Arama Sonuçları
"Bu proje, tarımsal üretim potansiyelini artıracak"
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler İle Araziler Taçlanıyor "TABİAT KARABÜK" Projesi Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Vali Mustafa Yavuz, "Bu proje, ilimizin tarımsal üretim potansiyelini artırarak hem üreticilerimize hem de ülkemizin milli ekonomisine katkılar sağlayacak" dedi.
Sinop'ta yangınlar artınca eğitim seferberliği başlatıldı
Sinop Valisi Mustafa Özarslan, kentte meydana gelen yangınların artmasından dolayı eğitim seferberliği başlattı. Vali Özarslan, "Geçen sene 13 olan orman yangını sayımız bu sene 40 oldu. Geçen sene 25 olan ahşap yapılı konutlardaki yangın sayımız bu sene 27 oldu" dedi.
Kaymakam traktörle fasulye hasadı yaptı
Gümüşhane Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, coğrafi işaretli Kelkit şeker fasulyesi hasadına katıldı. Üreticilerle sohbet eden Kaymakam Algın, daha sonra da traktöre binerek, fasülye hasat etti.
"Yarın afet olacak gibi hazırlıklarımızı sürdürüyoruz"
Ali Dağı'nda düzenlenen Orman Yangını Saha Tatbikatı'na katılan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Yarın afet olacak gibi hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Her çeşit afete hazırlıklı olabilmek için arkadaşlarımız sürekli teyakkuz halindeler" dedi.
"15 milyonluk projeyi Ardahan'a kazandırdık"
Hayvan pazarını ziyaret eden ve talepleri dinleyen Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, "İlimizin tarım ve hayvancılığına katma değer katmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamında 15 milyon değerindeki yeni bir projeyi ilimize kazandırdık" dedi.
"Dilucu Şehitleri Anıtı" törenle açıldı
Iğdır'da, 2015 yılında PKK terör örgütünün bombalı saldırısı sonucu şehit olan 13 polis için 'Dilucu Şehitleri Anıtı' açıldı.
Hayvancılık OSB ile 500 milyon liralık gelir
Kütahya Valisi Musa Işın, 820 dekarlık alan üzerinde kurulması planlanan Aslanapa Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi alanında inceleme yaptı. Hayvancılık OSB, kırsaldan göçün önüne geçerek, modern tesislerle yılda 500 milyon liralık gelir sağlayacak.
Muğla'da 385 yangın meydana geldi
2024 yılında orman yangınlarıyla etkin bir mücadele yapıldığını ifade eden Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, "2024 yılında 248’si orman ve 137’si ziraat yangını olmak üzere toplam 385 yangın meydana gelmiştir" dedi.
Azerbaycan'dan, Kahramanmaraş'a okul desteği
6 Şubat depremlerinin ardından Azerbaycan Devleti tarafından Kahramanmaraş'a yaptırılan Haydar Aliyev İlkokulu’nun açılışı yapıldı. Açılışa katılan Vali Mükerrem Ünlüer, "Dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan Devleti de depremin ilk anlarından itibaren devletimiz ve milletimizin yanında oldu" dedi.
Menengiç ağaçlarına aşılanan Antep fıstığında hasat başladı
Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, menengiç ağaçlarına aşılanan Antep fıstığında hasadın başladığını belirterek, "Bu yıl yaklaşık 7 bin civarında menengiç ağacına 21 bin göz aşılama yapıldı. Ciddi bir Antep fıstığı üretim kapasitesine ulaştık" dedi.
"TransAnatolia ilimize enerji verdi"
Van Valisi Ozan Balcı, bu yıl 14’üncüsü düzenlenen, 31 Ağustos’ta Mersin’den start alan ve finali Van’da yapılan TransAnatolia Rally Raid 2024’ün ödül törenine katıldı. Törende konuşan Vali Balcı, "TransAnatolia Rally Raid’in finişini Van’da yapmak bizi çok mutlu etti. Bu etkinlik ilimize enerji verdi" dedi.
"Iğdır'ın potansiyelini ortaya çıkarmamız gerek"
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun destekleriyle ilgili yapılan toplantıda konuşan Iğdır Valisi Ercan Turan, bu desteklerin yatırım için çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Şehrimizin potansiyelini ortaya çıkarmamız gerek" dedi.
Kaymakam, Jandarma Koşusu’nu izledi
Çınar Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, Diyarbakır Hipodromu’nda düzenlenen Jandarma Koşusu’nu izledi.
Yörük çadırında samimi sohbet
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 2.300 rakımda, Sarıpınar meralarında küçükbaş hayvancılık yapan Yörükleri ziyaret etti. Vali Pehlivan, dumanı tüten çadırlarda vatandaşlarla hem sohbet etti hem de destekler, hibeler ve teşvikler hakkında bilgi verdi.
Bolu'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı
Bolu Valisi Erkan Kılıç, Gerede ilçesinde çıkan orman yangının kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının ise devam ettiğini açıkladı.
"Verimli Batman topraklarında çift ürün yetiştirmeliyiz"
Alışveriş yapan çiftçilerle sohbet eden Batman Valisi Ekrem Canalp, "Verimli Batman topraklarında çift ürün yetiştirmeliyiz" dedi.
Vali ve kaymakam, 7 parkurlu Eko Turizm Rotası'nı gezdi
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan ve Ayancık Kaymakamı Ahmed Çelik, Akgöl, Saray Gölü ve İnaltı Mağarası arasında oluşturulan 7 parkurlu Eko Turizm Rotası'nı gezdi. Vali Özarslan, "Eko Turizm rotalarımız, Sinop için kaldıraç olacak" dedi.
Bolu tarihinin en büyük yangını kontrol altına alındı
Bolu Valisi Erkan Kılıç, Göynük ilçesinde çıkan ormanın yangınının 4. gününde kontrol altına alındığını belirterek, "Gerçekten yangın Bolu'nun tarihinde en büyük yangındı. Şu an soğutma çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
Vali, Bilecik semalarında uçuş yaptı
“Take Off Bilecik” yamaç paraşütü etkinliğine katılan Bilecik Valisi Şefik Aygöl, başarılı bir tandem (ikili) uçuşu yaptı.
Çanakkale'deki orman yangını kısmen kontrol altına alındı
Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde dün başlayan yangın kısmen kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Çanakkale Valisi Ömer Toraman, çalışmaları sahada koordine etti.
Vali Özarslan: Kontrol altına alacağız
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, artık halk sağlığı sorunu haline gelen sivrinek nedeniyle İş Birliği Protokolü imzalandığını belirterek, "Yapılacak çalışmalarla sivrisinek popülasyonunun kontrol altına alınmasını hedefleniyoruz" dedi.
Önce karpuz topladı, sonra ikram etti
Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, Karadağ’ın volkanik eteklerinde geleneksel ata tohumlarıyla yetiştirilen Ortaoba Karpuzu'nun hasadına katıldı. Üreticilerle birlikte karpuz toplayan Vali Sarıibrahim, daha sonra kestiği karpuzu vatandaşlara ikram etti.
"Çocukların tarım işçisi olarak çalıştırılmaması için gayret gösteriyoruz"
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, fındık hasadı sezonu için kente gelen mevsimlik tarım işçileriyle bir araya geldi. Çocuklarla yakından ilgilenen Vali Serdengeçti, "Çocukların tarım işçisi olarak çalıştırılmaması konusunda büyük gayret gösteriyoruz. Aileleri fındık hasadındayken, çocukların hem eğitimlerine hem de sosyal faaliyetlere katılmalarını sağlıyoruz" dedi.
Sinop için sel kontrol projeleri hayata geçirildi
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan'ın başkanlığında, Ayancık ve Türkeli Orman İşletme Müdürlükleri Yukarı Havza Sel Kontrol Projeleri Değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Vali Canalp, "Bu coğrafyanın nimetlerinden faydalanmıyoruz" dedi ve uyardı
Batman'da ilk kez birincil ürün olarak yetiştirilen yağlık ayçiçeği hasadına katılan Vali Ekrem Canalp, üreticilere seslendi. Canalp, "Batman'ın değerli çiftçileri sadece tek ürün almaktan vazgeçiniz. İçinde yaşamış olduğumuz bu coğrafya en az iki ürünü rahatlıkla kaldıracak bir coğrafyadır. Bu coğrafyanın nimetlerinden maalesef yeterince faydalanmıyoruz" dedi.
"Tüm uyarılara rağmen anız yakımları devam ediyor"
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Çekerek İsaklı Köyü Korusunda çıkan yangının kontrol altına alındığını belirterek, "Tüm uyarı ve ikazlara rağmen anız yakımları devam ediyor" dedi.
"1 milyon fidanı ilimizin bereketli topraklarıyla buluşturacağız"
Fidanlık alanında inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, "Fidanlık alanımızda şu anda 850 bini meyve olmak üzere 1 milyon 250 bin fidanımız büyüyor. Bu fidanlarımızı yetiştirip ilimizin bereketli topraklarıyla buluşturacağız" dedi.
Vali Özkan, kampa katıldı
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından düzenlenen kampa katıldı. Kampa katılan vatandaşlarla sohbet eden Vali Özkan, böylesi etkinliklerin toplum bilincini oluşturduğunu belirtti.
Sinop'ta ilk kez ekilen karabuğdayın hasadı yapıldı
Sinop'ta ilk kez ekimi yapılan karabuğdayın hasadına katılan Vali Dr. Mustafa Özarslan, "Elde edilen ürünün Sinop mantısı yapımında kullanılması ve Karabuğdaylı Sinop Mantısı adı altında marka değeri oluşturulmasını planlıyoruz" dedi.
Bingöl'de çıkan orman yangını 9 saat sonra kontrol altına alındı
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde çıkan orman yangının 9 saat süren müdahalenin ardından kontrol altına alındığını belirterek, "Bu yılki en büyük yangın olarak kayıtlara geçecek yangını, yerleşim yerlerine ulaşmadan söndüren tüm kahramanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.