Arama
Arama Sonuçları
"Edirne'de 12 bin düzensiz göçmen yakalandı"
Edirne Valisi Yunus Sezer, bu yılın 8 ayında 12 bin 791 düzensiz göçmenin yakalandığını belirterek, "Düzensiz göçle mücadelemiz aralıksız devam ediyor" dedi.
Bakan Yerlikaya: 2 bin 563 düzensiz göçmen yakalandı
İçişleri Bakanlı Ali Yerlikaya, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadelenin 7/24 kararlılıkla sürdüğünü belirterek, "149 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü ile 2 bin 563 düzensiz göçmen yakalandı" dedi.
"DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi"
İstanbul Valisi Davut Gül, kentteki 2024 yılının ilk 4 ayına ilişkin emniyet verilerini açıkladı. Vali Gül, "Terör örgütlerine karşı yapılan 576 operasyonda 1256 şahıs yakalandı, 300 şahıs tutuklandı, 329 şahsa da adli kontrol tedbiri uygulandı. Yine bu kapsamda 1'i bombalı, 1'i silahlı olmak üzere DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi" dedi.
“Huzurumuza ket vurmak isteyenlerin karşısındaki kararlı duruşumuzu asla bozmayacağız”
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, “Türkiye’nin huzuru Bilecik’in huzuru” diyerek yola çıktığımızı vurgulamıştık. Bu huzura ket vurmak isteyen kim olursa olsun karşısında kararlı duruşumuzu asla bozmayacağız. Emniyet, jandarma ve adli teşkilatımızla birlikte vatandaşımızın huzuru için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatandaşımızın emrinde olacağız” dedi.
Bakan Yerlikaya: 56 bin yabancı sınır dışı edilecek
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Göç İdaresi Mobil Araç Teslim Töreni'nde konuştu. Bakan Yerlikaya, "Mobil Göç Noktası araçlarında bugüne kadar Türkiye genelinde toplam 286 bin 102 yabancının kontrolleri yapıldı. İstanbul’da ise 192 bin 934 yabancının kontrollerini yaptık. 56 bin 620 yabancı sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezlerine sevk edildi" dedi.
Huzur ve güvenlik için yeni tedbirler alınacak
Kütahya İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı’nda konuşan Vali Musa Işın, uyuşturucuyla mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüklerini ve tutuklama sayısının arttığını açıkladı. Trafik kazalarının da Kütahya’nın önemli sorunlarından biri olduğunun altını çizen Vali Işın, bu konuda araştırmalar yapılarak gerekli tedbirlerin alınacağını ve trafik denetimlerinin etkin, sürekli ve yoğun bir şekilde devam edeceğini söyledi.
Son 3 ayda 258 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 3 ay içerisinde yurt genelinde terör örgütlerine yönelik icra edilen 43 bin 90 operasyonda 258 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Provokatif paylaşım yapan 1119 hesap
Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 1119 hesap yöneticisi tespit edildiğini açıkladı. Adli işlem başlatılan 152 şüpheli gözaltına alınırken, 29'u tutuklandı.
Kasım’da 103 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, kasım ayında iç güvenlik operasyonları kapsamında, 78'i PKK/KCK, 24'ü DEAŞ, 1'i sol terör örgütü mensubu 103 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.