Arama
Arama Sonuçları
"Adıyaman'ı olası afetlere karşı dirençli hale getiriyoruz"
Kentsel Dönüşüm Alanı'nda inceleme yapan Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, "Kentsel dönüşümle şehrimize sağlam ve güvenli konutlar inşa ediyor, kentimizi olası afetlere karşı daha dirençli hale getiriyoruz" dedi.
Van'ın kültür adası yükseliyor
Yeni Kültür Merkezi'nin inşaatında yapan Van Valisi Ozan Balcı, "Kültür adamız hızla yükseliyor" dedi.
"Sağlam temeller üzerine inşa edilen afet konutları yükseliyor"
Adıyaman'da yapımı devam eden deprem konutlarını inceleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Dr. Osman Varol'dan da bilgi aldı. Vali Varol, "İndere (Zey) bölgesinde sağlam zemin ve temeller üzerine inşa edilen kalıcı afet konutlarımız bir bir yükseliyor" dedi.
Terörden temizlenen yaylarda artık çocuk sesleri yükseliyor
Iğdır Valisi Ercan Turan, terörden temizlenen Korhan Yaylası'nı ziyaret etti. Yaylada oynayan çocuklar, Vali Turan'ı asker selamıyla karşıladı.
2 bin dönüme yapılan deprem konutları yükseliyor
İndere bölgesi afet konutları şantiye alanını gezen Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, "2000 dönüm arazi üzerinde inşa edilen afet konutlarımız; 826 blok, 16 bin 433 daire, her bir dairemiz 105 metre² brüt, net ise 85 metre² alandan oluşmaktadır" dedi.
Bölgenin ilk 'Sosyal Kampüsü' yükseliyor
Bölgenin ilk Sosyal Hizmet Kampüsü'nde inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, "Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Engelli insanlarımızın ve ailelerinin hayatını kolaylaştıracağız" dedi.
Deprem konutları en kısa sürede teslim edilecek
Şanlıurfa Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, kaymakamlığın koordinasyonunda yürütülen Argıl ve Yukarı Göklü Mahallesindeki TOKİ Deprem Konutları inşaat sahasında denetlemelerde bulundu.
Şanlıurfa eğitiminde yeni dönem başlıyor
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın Şanlıurfa’da öncelik verdiği ilk konu olan eğitimdeki başarının temelini oluşturacak Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’nin (BİGEP) Tanıtım Toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Şıldak, “El birliği ile Şanlıurfa’mızda eğitimi çok daha iyi noktalara getireceğiz” dedi.
Erzurum çok yakın bir gelecekte sanayi şehri olacak
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, il genelinde faaliyet gösteren yerel ve ulusal medya temsilcileriyle kahvaltı programında bir araya geldi. Göreve geldiği buyana yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Çiftçi, “Erzurum çok yakın bir gelecekte sanayi şehri olacak” dedi.
"Şehrimizi kısa sürede ayağa kaldıracağız"
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, yeni valilik binasının inşa edileceği alanda yürütülen fay hattı inceleme çalışmalarını takip etti. Vali Ünlüer, "6 Şubat depremlerinden etkilenen şehrimizi, devlet millet el ele vererek en kısa sürede ayağa kaldıracağız" dedi.
Kalıcı bloklar hızla yükseliyor
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, yapımı devam eden deprem konutları inşaatında incelemelerde bulundu. Vali Yılmaz, TOKİ’nin kentte yaptığı 211 adet bloğun 130’unda kaba inşaatların tamamlandığını söyledi.
Sağlık hizmetlerinin kalitesi yükseliyor
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Yılmaz, "Osmaniye'mizin sağlık altyapısının geliştirilmesinde ve sağlık hizmetinin kalitesinin yükseltilmesinde yeni hastanemizin yapılması önemli bir katkı sağladı" dedi.
"Kalıcı afet konutları umudun simgesi"
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, İndere bölgesinde yapılan afet konutlarını inceledi. Vali Varol, "Kalıcı afet konutları, yalnızca bir inşaat projesi değil, aynı zamanda kadim şehrimizin yeniden doğuşunun ve umudun simgesidir" dedi.
Bölgenin ilk sosyal kampüsü hızla yükseliyor
Van Valisi Ozan Balcı, bölgenin ilk Sosyal Hizmet Kampüsü'nde incelemelerde bulundu. Vali Balcı, "Kampüs hızla yükseliyor" dedi.
Osmaniye’de 3875 kalıcı konut hızla yükseliyor
Osmaniye’de 100 bloğun kaba inşaatının tamamlandığını, 86 blokta ise ince imalatın devam ettiğini belirten Vali Erdinç Yılmaz, 1351 konutun Aralık ayında yapılacağını açıkladı.
16 bin daireli afet konutları yükseliyor
Adıyaman'da devam eden afet konutlarını inceleyen Vali Dr. Osman Varol, "İndere köyü mevkiinde 2 bin dönüm arazi üzerinde inşa edilen afet konutlarımız; 826 blok ve 16 bin 433 daireden oluşuyor" dedi.
Afetzedeler için hazırlanan örnek daireyi incelediler
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol ve Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, Kahta’da yükselen deprem konut inşaatlarını gezerek, örnek daireyi inceledi.
'VE Hotels Kızılcahamam' yükseliyor
Vilayetler Birliği Genel Sekreteri ve VE Hotels Genel Müdürü Ramazan Pektaş, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde yapımı devam eden "VE Hotels Kızılcahamam" inşaatında incelemelerde bulunarak, firma yetkililerinden bilgi aldı.
Urfa’da deprem konutları hızla yükseliyor
6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Şanlıurfa’da yapımına başlanan TOKİ konutlarının yapımı tüm hızıyla devam ediyor.
Hatay Kentsel Dönüşüm projeleriyle ayağa kalkıyor
6 ve 20 Şubat depremlerinin en ağır yarayı açtığı kentlerden biri olan Hatay’da, bir yanda enkaz kaldırma çalışmaları diğer yanda kalıcı konutların inşası devam ediyor. TOKİ Başkanlığındaki projeler kapsamında çalışmalar hız kesmeden devam ederken yıkılan ve enkazı kaldırılan yerlerdeki zemin etüdü çalışmaları sonrasındaki kalıcı konutların temelleri bir bir atılıyor.
Nurhak’ta köy evlerinin yapımı hızla devam ediyor
6 Şubat depremlerinin ardından Kahramanmaraş Nurhak’ta afetzedeler için yapılan köy evlerinin yapımı hızla devam ediyor. Barış Mahallesi’nde yapılacak 87 köy evinin temelini atan Nurhak Kaymakamı Sercan Yıldız, kış gelmeden evlerin vatandaşlara teslim edileceğini söyledi.
“Asrın felaketinin üstesinden asrın dayanışmasıyla geleceğiz”
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu Tut ilçesinde Toplu Konut İdaresince yapılmakta olan afet konutlarını inceleyerek, devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
İslahiye’deki afet konutlarının çatısı göründü
Yaklaşık 45 gündür Gaziantep İslahiye’de depremin yaralarını saran Kastamonu Valisi Avni Çakır, afet konutlarında incelemelerini sürdürdü. Vali Çakır, “İslahiye’deki afet konutlarımızın çatısı göründü” dedi.
Hükümet Konağı yükseliyor
Diyarbakır Çüngüş Kaymakamı Tuncay Kaldırım, yapım çalışmaları hızlı bir şekilde süren Hükümet Konağı yeni hizmet binası inşaatında incelemelerde bulundu.
İftarın bereketini depremzedelerle paylaştı
Kahramanmaraş Türkoğlu’nda koordinasyon görevini sürdüren Giresun Valisi Enver Ünlü, asrın felaketinin 66'ncı, Ramazan-ı Şerif'in 21'inci gününde depremzedelerle birlikte iftar yaptı.
Yusufeli Merkez Viyadüğü’nde çalışmalar sürüyor
Artvin Valisi Yılmaz Doruk, bölgede inşa edilen 4 özel tasarım viyadükten 695 metre açıklığı ile en uzunu olan Yusufeli Merkez Viyadüğü şantiyesini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Doğanşehir’de konteyner kent sayısı 15’e yükseliyor
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden en çok etkilenen ilçelerden birisi olan Malatya’nın Doğanşehir ilçesine şehir merkezine ilave olarak 14 konteyner kent daha kurulacak.
İstihdam artıyor, Urfa kazanıyor
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, İŞKUR’un ‘işbaşı eğitim programı’ kapsamında düzenlenen programlara katıldı. Ayhan, “İstihdamımız artıyor, Urfa’mız kazanıyor” dedi.
Maden faciasında 22 kişi hayatını kaybetti
Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada 22 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Koca, yaralılardan 8’inin tedavisinin yoğun bakımda sürdüğünü açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Diyarbakır programını iptal ederek Amasra'ya gideceğini açıkladı.
Sivas'ın yatırım üssünde fabrikalar yükseliyor
Sivas'ta cazibe bölgesi ilan edilen ve altyapı çalışmalarında sona gelinen Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 225 parselin 70'i tahsis edilirken, 7 firmanın da inşaat çalışmaları sürüyor.