Arama
Arama Sonuçları
Depremzede aileye sıcak yuvalarının anahtarını teslim etti
AFAD Başkanı Vali Okay Memiş, Elazığ AFAD İl Müdürlüğünü ziyaret ederek, asrın felaketinin ardından bölgede yürütülen çalışmaları değerlendirdi.
Belediye yaptı, Kızılay işletecek
Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı aşevi ve fırını Kızılay işletecek. Vali Tuncay Akkoyun, “Bölgemizin en büyük Kızılay Aşevi ve Fırını hayırlı olsun” dedi.
6 Şubat'ın yıl dönümünde geceyi sokakta geçirdiler
6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş ile afetin etkilediği şehirlerde depremzedeler ve onlara destek için il dışından gelen vatandaşlar geceyi sokaklarda geçirdi. Şehirlerde enkaz noktalarında anma etkinlikleri düzenlenirken, yüzbinlerin katılımıyla "Sessiz Yürüyüş" yapıldı.
Bakan Yerlikaya: 41 bin deprem konutu için kura çekilecek
Deprem bölgesinde çalışmaların devam ettiğini ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Dünyada başka bir örneğine rastlanmayacak hızda 41 bin deprem konutumuzun ve 5 bin köy evimizin kura çekimi ile anahtar teslim törenlerinin ilkine 'Bismillah' diyerek başlıyoruz" dedi.
Depremzedelere afet konutlarını gezdirdi
Adıyaman Vali Yardımcısı Mehmet Tığlı, afetzede vatandaşları inşaatı devam eden kalıcı konutları gezdirdi.
“Yalnız bırakmadık, bırakmayacağız”
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, İl Jandarma Komutanı Albay Hikmet Uz ve İl Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren ile birlikte yeni yıl dolayısıyla K2-A ve K2-B konteyner kentlerde misafir edilen Akın ve Ertan ailelerini ziyaret ederek yeni yılını kutladı.
Sultan nine ve Süleyman dedeye misafir oldular
Amasya Göynücek Kaymakamı Mustafa Kartal, Damlaçimen Köyünde ikamet eden Sultan nine ve Süleyman dedeye misafir oldu.
Depremde hayvanlarını kaybeden üreticilere destek
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'da 386 yetiştiriciye büyükbaş hayvan dağıtıldı. Dağıtım törenine katılan Vali Osman Varol, "Devletin desteğiyle kentte 11 bine yakın küçükbaş, bin 76 da büyükbaş hayvan dağıtıldı" dedi.
Vali Canalp, sel bilançosunu açıkladı
Batman'da sel sonrası 4 kişinin öldüğünü, 3 kişinin yaralandığını ve 140 kişinin de kurtarıldığını belirten Vali Ekrem Canalp, "Yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda; az hasarlı 37 bina, ağır hasarlı 4 bina, yıkık vaziyette de 4 binanın olduğu tespit edilmiştir" dedi.
Depremzedeler için mutfağa girdi
Aydın'dan Hatay'a atandığında mesai arkadaşları ile vedalaşırken duygusal telsiz kapatma görüntüsü ile hafızalara kazınan Hatay İl Emniyet Müdür Yardımcısı Berrin Çevik, bugün Hatay'daki depremzedeler için yemek yapılan aşevinde mutfağa girdi.
İNDES’ten deprem şehitleri için mevlid
Başkanlığını Miahaber Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Aksan’ın yürüttüğü, Hatay’da depremzedelerin yaralarını sarmaya devam eden İnsani Destek ve İyilik Derneği (İNDES), 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri Mevlid-i Şerifle andı.
Konteyner kentlerde talepleri dinledi
Hatay Antakya Kaymakamı Abdullah Akdaş, konteyner kentlerde misafir edilen afetzede aileleri ziyaret ederek, ihtiyaç ve taleplerini dinledi.
Afetzedeler için hazırlanan örnek daireyi incelediler
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol ve Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, Kahta’da yükselen deprem konut inşaatlarını gezerek, örnek daireyi inceledi.
Depremzedeleri bırakmadı
6 Şubat depremlerinin enkaza dönüştürdüğü Hatay’da depremzedelere ilk günlerde çığ gibi akan yardımlar zamanla azalırken, Miahaber Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Aksan yönetimindeki İnsani Destek ve İyilik Derneği depremzedelerin yanında olmaya devam ediyor.
Hatay’a 6850 konteyner daha kuruluyor
AFAD Başkanı Okay Memiş ve Hatay Valisi Mustafa Masatlı, asrın felaketinin ardından Hatay’da devam eden iyileştirme çalışmalarını yerinde inceledi. Hatay'da 55 bin konteyner kurulumun tamamlandığını belirten Memiş bu konteynerlerde 155 bin vatandaşın misafir edildiğini, 6850 konteyner kurulumunun da devam ettiğini açıkladı.
Miahaber’den Vali Makas’a 'hayırlı olsun' ziyareti
Miahaber Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Aksan, Kırıkkale Valisi Mehmet Makas’ı ziyaret ederek, yeni görevinin hayırlı olmasını diledi.
“Depremzedeleri asla kaderine terk etmeyeceğiz”
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, hafta sonu tatili demeden, mesai kavramı gözetmeksizin depremin yaralarını sarmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Hatay’da ağır hasarlı binaların yarısı yıkıldı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay'da ağır hasarlı bina stokunun metrekare cinsinden yüzde 49'unun bitirildiğini belirterek, "İnşallah yakın bir zaman içerisinde ağır hasarlı binaların tamamını yıkmış olacağız." dedi.
Okay Memiş, AFAD Başkanı oldu
Deprem bölgesi Hatay’da koordinatör valilik yapan Erzurum Valisi Okay Memiş, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığına getirildi.
Hayırsever, depremzedeleri evinde ağırladı
Samsun Asarcık Kaymakamı Fatma Gül Nayman, Asarcık’a gelen depremzedeleri bedelsiz olarak evinde ağırlayan hayırsever Hatice Kırımlı’ya teşekkür etti.
Fındık Çarşısı tamamlanmak üzere
Kahramanmaraş Türkoğlu’nda koordinasyon görevine devam eden Giresun Valisi Enver Ünlü, Giresun ile Türkoğlu arasında kopmaz gönül bağıyla oluşturulan Fındık Çarşısı'nda son hazırlıkları inceledi.
Afetzede çocukların bisiklet mutluluğu
Depremin ilk gününden beri Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesi’nde yaraları sarmaya çalışan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, depremzede çocukların yüzünü bisikletle güldürdü.
Afetzedelerin yol masrafları karşılanmaya devam edilecek
İçişleri Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı 81 il valiliğine 'Afetzedelerin Geri Dönüş İşlemleri ve Yol Masraf Ödemeleri' konulu genelge gönderdi.
“Bir gün bakanlığın konforunu yaşadıysam haram olsun!”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "7 yıla yakın İçişleri Bakanlığı görevi yapıyorum. Hayatımda bir gün bakanlığın konforunu yaşamış değilim. Yaşadıysam haram olsun" dedi.
Yeni konteyner kentler misafirlerini ağırlamaya hazır
AFAD Başkanı Yunus Sezer ve Kütahya Valisi Ali Çelik, Hatay’da depremzede misafirlerini ağırlamaya hazırlanan konteyner kentlerde incelemede bulundu.
“Devletimiz tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde seferber”
Deprem bölgesi Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde afetzedelerin geçici barınma ihtiyacının karşılanması için konteyner kentler hazırlanmaya devam ediyor.
Depremzedeler için 1 tır dolusu tandır ekmeği pişiren kadınlara teşekkür
Erzurum Valisi Okay Memiş, depremler sonrası bölgeye pişirdikleri 1 tır dolusu köy ekmeğini gönderen Karayazılı kadınlara teşekkür ederek, "Tandır ekmeği göndermenizi çok değerli bulduk. Allah hepinizden razı olsun” dedi.
Depremzede çocuklarla bayram sevincini paylaştı
Göksun’da koordinatör valilik görevini sürdüren Ardahan Valisi Hüseyin Öner, kurulumu tamamlanarak 850 afetzede vatandaşın yerleştirildiği Yantepe Konteyner kentini ziyaret ederek, vatandaşların bayramını tebrik etti.
“Depremin izlerini silmek için bayramda da Hatay’dayız”
Konya Valisi Vahdettin Özkan, Ramazan Bayramı’nı Hatay’da depremden etkilenen vatandaşlar ile birlikte geçirdi.
Depremzedeleri bayramda da yalnız bırakmadı
Hatay'da 70 günden beri lojistikten sorumlu koordinatör vali olarak görev yapan Erzurum Valisi Okay Memiş, asrın felaketinin ardından aileleri ilk bayramlarında da yalnız bırakmadı.