Arama
Arama Sonuçları
Borsa İstanbul'un 150. yıl gongu dünyanın ilk borsası Aizanoi’de çaldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Borsa İstanbul’un kuruluşunun 150. yıl dönümü ve BIST 500 Endeksi'nin başlaması dolayısıyla dünyanın ilk borsasına ev sahipliği yapan Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti'ne canlı bağlantı yaparak gong çaldı. Kütahya Valisi Musa Işın, törenin hem Borsa İstanbul hem de Kütahya için tarihi bir an olduğunu söyledi.
"Aizanoi’yi mutlaka görmelisiniz”
Kütahya Valisi Musa Işın, Çavdarhisar’daki Aizanoi Antik Kenti’nde incelemelerde bulunarak, “Hz. İsa’dan (M.Ö) 3000 yıl öce kurulmuş bir medeniyeti merak ediyorsanız, Aizanoi’yi mutlaka görmelisiniz” dedi.
Özel çocuklardan, “Dünya Mirası Aizanoi” etkinliği
Özel çocukların “Dünya Mirası Aizanoi" isimli seramik tasarım etkinliği, Kütahya Valisi Ali Çelik ve eşi Neziha Çelik’in katılımıyla Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Engelsiz Yaşam Merkezinde yapıldı.
Kadına karşı şiddete “dur” dedi
Kütahya Valiliği, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Kütahya’nın tarihi yapılarını kadına şiddetle mücadelenin sembol rengi turuncuyla aydınlattı.
Aizanoi Antik Kenti hayata dönüyor
Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesindeki Anadolu'daki en iyi korunmuş antik yapılarından Zeus Tapınağı'na, dünyanın ilk borsasına ev sahipliği yapan UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Aizanoi Antik Kenti'nde hummalı çalışmalar sürüyor.
Aizanoi Antik Kenti'nde seramik çalıştayı
Kütahya Valisi Ali Çelik, Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde Çavdarhisar’da düzenlenen “Aizanoi Seramik Çalıştayı”na katıldı.
Kaymakam Çekti, Vali Paylaştı
Çavdarhisar Kaymakamı Metin Korkmaz’ın Aizonoi Antik Kenti Zeus Tapınağı’nın gece görüntüsü Kütahya Vali Ali Çelik tarafından paylaşıldı. Bu paylaşım büyük beğeni aldı.