"Aizanoi’yi mutlaka görmelisiniz”;

"Aizanoi’yi mutlaka görmelisiniz”

Kütahya Valisi Musa Işın, Çavdarhisar’daki Aizanoi Antik Kenti’nde incelemelerde bulunarak, “Hz. İsa’dan (M.Ö) 3000 yıl öce kurulmuş bir medeniyeti merak ediyorsanız, Aizanoi’yi mutlaka görmelisiniz” dedi....

Resim

Kütahya Valisi Musa Işın, ilçeleri tanımak, çalışmaları ve sorunları yerinde inceleyebilmek amacıyla başlattığı ilçe ziyaretlerine Çavdarhisar ile devam etti.

Vali Işın, Vali Yardımcısı/Çavdarhisar Kaymakam Vekili Mustafa Demir ve Belediye Başkanı Halil Başer’den ilçenin asayiş, eğitim, sağlık ve altyapı durumu hakkında bilgi aldı.

Resim

İLÇE MERKEZİNİ YAYA GEZDİ

Vali Musa Işın, Çavdarhisar ilçe halkıyla tanıştı. İlçe merkezini yaya olarak gezen Vali Işın, kahvehanede halkla bir araya gelerek taleplerini dinledi.

Halkın yol talebini dikkate alan Vali Işın, yerinde incelemeler yaparak yolun tamamlanması için İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak'a talimat verdi.

Resim

Vali Işın, Zeus Tapınağı, dünyanın ilk borsası, dünyada benzeri olmayan stadyum tiyatro kompleksi, Kibele Kutsal Alanı, odeonu, agorası ve hamamlarıyla geçmişi 5 bin yıl öncesine uzanan Aizanoi’de devam eden çalışmaları inceledi.

Aizanoi Antik Kenti’ndeki incelemelerine dünyanın ilk borsası olarak bilinen Macellum, Sütunlu Cadde ve Penkalas Çayı çevresiyle başlayan Vali Işın, çalışmalar hakkında Kazı Başkanı Prof. Dr. Gökhan Coşkun’dan bilgiler aldı.

Resim

Musa Işın, Anadolu'nun en iyi korunmuş, dünyada Zeus adına yapılan tapınakların en sağlamı olarak günümüze kadar gelen Zeus Tapınağı ile tapınağın alt katında bulunan ve mimari olarak dünyada benzeri olmayan tonozlu alanda incelemelerde bulundu.

Işın, incelemelerine tarihi konaklar, dünyada benzeri olmayan 13 bin 500 kişi kapasiteli stadyum ve 15 bin kişi kapasiteli tiyatro kompleksi ile devam etti.

Vali Işın, tiyatro-stadyum kompleksinde yapılacak restorasyon çalışması hakkında Kazı Başkanı Gökhan Coşkun’dan bilgi aldı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum