Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa'da suça yer yok
Şanlıurfa’da güvenlik güçleri şok uygulamalarına devam ediyor. Hafta sonunda da alkol ve uyuşturucu denetimi yapan emniyet ve jandarma ekipleri vatandaşlardan tam not aldı.
"DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi"
İstanbul Valisi Davut Gül, kentteki 2024 yılının ilk 4 ayına ilişkin emniyet verilerini açıkladı. Vali Gül, "Terör örgütlerine karşı yapılan 576 operasyonda 1256 şahıs yakalandı, 300 şahıs tutuklandı, 329 şahsa da adli kontrol tedbiri uygulandı. Yine bu kapsamda 1'i bombalı, 1'i silahlı olmak üzere DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi" dedi.
Narkotik uygulamasına katıldı
Samsun Asarcık Kaymakamı Hakan Köksal, emniyet ve jandarmanın birlikte yürüttüğü ‘Asayiş Narkotik’ uygulamasına katıldı. Araçları durduran Kaymakam Köksal, sürücülere bilgilendirmede bulundu.
Emniyet 31 bin otobüsü denetledi
Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik güvenliğinin sağlanması, usulsüzlük ile suistimallerin en aza indirilmesi ve kural ihlalleri nedeniyle meydana gelen kazaların önlenmesi amacıyla 8-12 Eylül'de ülke genelinde denetimler gerçekleştirildi.
Seçim güvenlik önlemleri hazır
Afyonkarahisar Vali Vekili Uğur Kolsuz, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerin güvenli ve huzurlu bir şekilde geçmesi için gerekli çalışmaların titizlikle yapıldığını kaydederek, “Özellikle elektrik kesintilerinin önüne geçebilmek amacıyla ilgili kurumlarla koordine sağlanıp jeneratör ve benzeri güç kaynaklar kullanıma hazır bulundurulacaktır. Sandık kurulacak olan binaların bahçesini görecek şekilde güvenlik kameraları çalışır haldedir” dedi.
Urfa’daki operasyonun startını Bakan Soylu verdi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Valilik önünde gerçekleşen basın açıklaması öncesi Balıklıgöl Dergah Camisinde sabah namazına kıldı. Namaz sonrası Şanlıurfa önünde operasyon emrini bekleyen İl Jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğünden yaklaşık 3 bin personel, gerekli talimatın ardından harekete geçti.
Gercüş eski kaymakamı Sinanoğlu tahliye edildi
Batman'ın Gercüş Kaymakamı iken Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan 13 yaşındaki Muhammed Çelik’e alkollü olarak sürdüğü aracıyla çarparak ölümüne neden olan ve tutuklanarak görevinden uzaklaştırılan Server Sinanoğlu’nun tahliyesine karar verildi.
Kaymakamın alkollü aracıyla çocuklarını öldürdüğü aile şikayetçi olmadı
Batman'ın Gercüş Kaymakamı iken ölümlü trafik kazasına karışan ve tutuklanarak görevinden uzaklaştırılan Server Sinanoğlu hakkında "bilinçli taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kazada ölen 13 yaşındaki Muhammed’in anne ve babası ‘maddi ve manevi zararlarının karşıladığını’ belirterek şikayetçi olmadı.
Tutuklu Kaymakam Sinanoğlu, hukuk müşavirliği kadrosuna alındı
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde devlete ait resmi aracı alkollü kullanırken 13 yaşındaki Muhammet Çelik'e çarpıp ölümüne neden olan Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu, Çorum Valiliği Hukuk Müşavirliğine atandı. Yazılı bir açıklama yapan İçişleri Bakanlığı ise Sinanoğlu'nun görevden uzaklaştırma halinin devam ettiğini bildirdi.
Gercüş Kaymakamı Sinanoğlu tutuklandı
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, Batman'ın Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu'nun kullandığı aracın çarptığı çocuk öldü. Alkollü araç kullandığı tespit edilen Kaymakam Sinanoğlu tutuklandı.
Trafik kazalarının bilançosu ağır
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı'nın 2022 Haziran ayına dair kaza bilançosu çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı. Buna göre Türkiye genelinde ilk 6 ayda meydana gelen 226 bin 793 kazada 920 kişi hayatını kaybederken, 127 bin 619 kişi yaralandı. Geçtiğimiz haziran ayında ise vuku bulan 39 bin 747 kazada 25 bin 276 kişi yaralandı, 192 kişi hayatını kaybetti.