Arama
Arama Sonuçları
Bilecik tarihinin en büyük tatbikatı yapıldı
Bilecik’te 150 personelin katılımıyla arama kurtarma tatbikatı yapıldı. Nefes kesen tatbikatı izleyen Vali Şefik Aygöl, "Bilecik'te bugüne kadar yapılmış en büyük tatbikatı gerçekleştirdik. Gerçeği aratmayan kalitede bir tatbikat yaptık" dedi.
İskenderun'da 588 bina mahkemelik olduğu için yıkılamıyor
Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin en çok etkilediği kentlerden Hatay'ın İskenderun ilçesinde binaların kontrollü olarak yıkımı sürüyor. İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, ağır hasar alan binaların yüzde 87,41’inin yıkımının yapıldığını, kalan 588 binanın da hukuki sürecin tamamlanmasının ardından yıkımının gerçekleştirileceğini söyledi.
"Çocuklar burada özümüzü öğreniyor"
Gaziantep'te bulunan 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilere kırtasiye, çanta ve kitap seti dağıtım protokolü imzalandı. Protokolü imzalayan Vali Kemal Çeber, "Çocuklar, burada iyiliği, değerleri, örfü, adeti aslında bizim özümüzü öğreniyorlar" dedi.
Maraş’ta enkazın yarıdan fazlası kaldırıldı
Kahramanmaraş’ta koordinatör olarak görev yapan Ağrı Valisi Osman Varol, bina sayısı olarak yüzde 46, hacim olarak bakıldığında enkazın yüzde 55'inin kaldırıldığını açıkladı.
Nurdağı yıkılıp yeniden inşa edilecek
Deprem sonrası Gaziantep'te görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin, “Nurdağı ilçemizi kaldırıyoruz, komple yıkıyoruz. Tamamını yeniden inşa edeceğiz” dedi.
Patlamada zarar gören binada inceleme yaptı
Şanlıurfa Akçakale Kaymakamı Oltan Bayraktar, gaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlamada zarar gören binada incelemelerde bulundu. Kaymakam Bayraktar, ilgili kurumların yetkilileriyle durum değerlendirmesi gerçekleştirdi.
Bayburtlu baba oğul, arsa ve 5 katlı apartmanlarını Kur’an kursu için bağışladı
İstanbul’da ikamet eden Bayburtlu iş insanı Mükerrem Karabulut ve oğlu Süleyman Karabulut, Bayburt merkeze bağlı Şingah mahallesinde bulunan arsa ve 5 katlı binalarını, Bayburt Valiliği İl Müftülüğüne bağışladı.
13. katta çıkan yangında vefat etti
Ankara'nın Mamak ilçesinde 15 katlı bir apartmanın 13. katında çıkan yangında dumandan etkilenen kişi yaşamını yitirdi. Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı dün akşam saatlerinde Üreğil Mahallesi’nde çıkan yangınla ilgili incelemelerde bulunarak, hayatını kaybeden vatandaşın ailesine başsağlığı diledi.
Babası kızını artık sırtında taşımayacak
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yürüme güçlüğü çeken ve babasının sınıfına kadar sırtında taşıdığı haberleriyle gündeme gelen 14 yaşındaki engelli Sema Durna'ya tekerlekli sandalye hediye etti.