Maraş’ta enkazın yarıdan fazlası kaldırıldı;

Maraş’ta enkazın yarıdan fazlası kaldırıldı

Kahramanmaraş’ta koordinatör olarak görev yapan Ağrı Valisi Osman Varol, bina sayısı olarak yüzde 46, hacim olarak bakıldığında enkazın yüzde 55'inin kaldırıldığını açıkladı....

Resim

ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kahramanmaraş'ta acil yıkılacak 4 bin 503 binadan 2 bin 590'ında yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandı.

Devlet Su İşlerine ait 300 kamyon, 80 ekskavatörle özel sektöre ait iş makineleriyle şehrin birçok noktasında enkaz kaldırma çalışması 3 vardiya şeklinde yürütülüyor.

Kentte en fazla yıkılan binanın bulunduğu Trabzon ve Azerbaycan caddelerinde ise enkaz kaldırma çalışmalarında sona gelindi.

Kentte koordinatör olarak görev yapan ve enkaz kaldırma çalışmalarını yerinde takip eden Ağrı Valisi Osman Varol, depremde kent merkezinde 7 bin 305 binanın yıkıldığını hatırlattı.

Resim

ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Vali Varol, "Bu binaların 3 bin 392'sinin enkazını kaldırdık ancak 40 tane daire olan bir apartmanla sadece 2 tane konut olan 2 katlı bir ev burada aynı rakam olarak geçiyor. Dolayısıyla burada aslında önemli olan hacim. Şimdiye kadar Kahramanmaraş'ta özellikle şehrin merkezinde sosyal ve ekonomik hayatın yoğun bir şekilde devam etmesi gereken noktalardaki çok büyük binaların enkazları öncelikli olarak kaldırıldı. Metreküp olarak değerlendirirsek Kahramanmaraş'ın tamamındaki enkazın yüzde 55'i kaldırılmış durumda. Yani bina sayısı olarak baktığınızda yüzde 46, hacim olarak baktığınızda yüzde 55'i kaldırılmış durumda" diye konuştu.

Resim

2 BİN 500'DEN FAZLA BİNA YIKILIP ENKAZI KALDIRILDI

Depremde ağır hasar gören, artçı sarsıntılarla yıkılabilecek binalar konusunda da çalışma yaptıklarını belirten Varol, "Kahramanmaraş'ta toplam 4 bin 503 acil yıkılacak statüde bina vardı. Bunların 2 bin 590'ının yıkımını gerçekleştirdik ve yıktığımız yerden de enkazlarını kaldırdık. Bunda da yine özellikle şehrin merkezi diyebileceğimiz, şehrin kalbini oluşturan, ticari hayatın, sosyal hayatın devam etmesi gereken noktalardan başladık." ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum