Arama
Arama Sonuçları
15 bin dönüm arazi zarar gördü
12 kişinin hayatını kaybettiği anız yangının ardından Diyarbakır'a giden İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, "Diyarbakır'da 8 bin 100 dönüm arazi, Mardin'de ise 7 bin dönüm arazi yangından etkilendi. Yangının çıkış sebebiyle ilgili cumhuriyet savcılığımız olaya el koymuş durumda" dedi.
"Hayvancılıkta en büyük atağı Van yaptı"
Van Valisi Ozan Balcı, "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesinden faydalanan vatandaşı ziyaret etti. Vali Balcı, "2021 yılını Sayın Cumhurbaşkanımız küçükbaş hayvancılıkta hamle yılı ilan etmişti. En büyük atağı Van yaptı" dedi.
Vali Makas, şehit ailesinin baba acısını paylaştı
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Şehit Kara Pilot Binbaşı Ahmet Duman'ın vefat eden babası Hayrullah Duman'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
"Bu tür etkinliklerin anlamı çok büyük"
6. Lale Festivali'ne katılan Muş Valisi Avni Çakır, "Bu tür etkinlikler semboliktir ama anlamı ve çarpan etkisi çok büyüktür" dedi.
Mera ıslah projesine Ani’den start verdi
Kars Valisi Ziya Polat'ın katılımıyla “Mera Islah ve Amenajman Projeleri" kapsamında proje tanıtım ve korunga tohumu dağıtım töreni gerçekleştirildi.
Kazayı önleyen trafik polisini ödüllendirdi
Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, 14.04.2024 Pazar günü İbrahim Öktem Caddesi üzerindeki uygulama noktasına yaklaşan dolmuş şoförünün rahatsızlandığını fark edip, minibüsü durdurmaya çalışan ve arkadan gelen sürücüleri uyararak kazayı önleyen Karaman Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Hüseyin Ala’yı makamında kabul etti.
Amatör spor kulüplerine 10 milyon liralık destek
Edirne'de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından il ve ilçe spor kulüplerine toplamda 10 milyon lira nakdi yardım yapıldı. Bu önemli destek Edirne Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törenle duyuruldu.
"Şehitlerimizin hatıraları her zaman hafızamızda olacak"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, şehit Uzman Çavuş Asım Türkel adına yapılan okulda inceleme yaptı. Vali Pehlivan, "Şehitlerimizin isimleri her zaman zihnimizde, gönlümüzde olacak. Onların hatıraları her zaman hafızamızda olacak" dedi.
Buzla kaplı gölde Eskimo usulü balık tuttu
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, buz tutan Çıldır Gölü'nü ziyaret ederek, gölün vazgeçilmez aktiviteleri olan atlı kızak, kar motoru ve Eskimo usulü balık avcılığını deneyimledi.
Masumiyetin adı Esma
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Eskil ilçesinde okul açılışları yaptı. Hacı Battal Tüzün İlkokulu’nun açılışında Esma ile tanışan Vali Kumbuzoğlu, küçük Esma’nın ilgisiyle karşılaştı. Kendisi de Esma ile yakından ilgilenen Kumbuzoğlu, “Sen çok özel ve güzel bir kızımızsın. Tebessümün hiç solmasın” dedi.
Kapanan köy yollarındaki çalışmaları inceledi
Kars Arpaçay Kaymakamaı Muhammed Burak Akköz, kapanan köy yollarında devam eden karla mücadele çalışmalarını denetledi. Akköz, "Vatandaşlarımızın ulaşımının kolaylaştırılması amacıyla çalışmalar aralıksız devam ediyor" dedi.
İstanbul’un büyük ilçelerinde Etüt Merkezleri açılacak
İstanbul Valisi Davut Gül başkanlığında, mülki idare amirleri ve il müdürlerinin katılımı ile “Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi Toplantısı” gerçekleştirildi.
Geleneksel motiflere yeniden hayat veriyorlar
Van Valisi Ozan Balcı, Van Büyükşehir Belediyesi’nin Süphan Mahallesinde bulunan Kilim Atölyesini ziyaret etti. Vali Balcı, geleneksel ürünlerin zamana ve teknolojiye karşı ayakta kalmasına katkı sunan Vanlı kadınları tebrik etti.
“Yetkinizi kullanırken sınırları aşmayacaksınız”
Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezi’nden mezun olan öğrencilere hitap eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Hukuka bağlılıktan asla ayrılmayacaksınız. Kanunların size verdiği yetkiyi kullanırken sınırları asla aşmayacaksınız” dedi.
6 gölet orta vadede 60’a çıkacak
Van’da 6 gölet bulunduğunu, orta vadede bunu 60 gölete çıkarmak istediklerini belirten Vali Ozan Balcı, “Van’daki sulanabilir bütün alanları 10 yıl içinde sulu tarıma açmamız lazım” dedi.
Tanrı Dağları’ndan Toroslar’a kardeşlik türküleri yankılandı
Kırgızistan’ın bağımsızlığının 32. yıl dönümü, Türkiye Yüzyılı ve Cengiz Aytmatov’un doğumunun 95. yıl dönümüne ithafen düzenlenen Kırgızistan Kültür Günleri, Antalya’da kapanış konseriyle sona erdi.
Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun!
Sevgi, sabır ve büyük fedakârlıklarla kendini yeni neslin inşasına adayan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun...
Şehit Lütfü Baykar, son yolculuğuna uğurlandı
İstanbul'da hafriyat kamyonunun denetim noktasındaki polis aracına çarpması sonucu ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan ve 24 gün sonra şehit olan polis memuru Lütfü Baykar, memleketi Bitlis'te son yolculuğuna uğurlandı.
“Sevdamız eğitim”
Digor ilçesini ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, eğitimin önemini vurgulayarak, "Biz aklı da kalbi de iyi çocuklar yetiştirmek istiyoruz. Sevdamız eğitim” dedi.
Yaralı polis ve bekçiyi yalnız bırakmadı
İstanbul Valisi Davut Gül, Maltepe'de "dur" ihtarına uymayan hafriyat kamyonunun ekip aracına çarpması sonucu yaralanan polis memuru Lütfi Baykar ve bekçi Kerem Atay'ı tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.
“Hem çiftçimiz hem ilçemiz kazanacak”
Çiftçilere yaklaşık 50 milyon liralık kazanç sağlayacak 8300 ton tohum dağıtımına katılan Gümüşhane Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, “Bu tohumlar 12 bin dekar alanda toprakla buluşacak. Hem çiftçimiz hem ilçemiz kazanacak” dedi.
Çiftçilere 419 ton tohum dağıtıldı
Iğdır'daki çiftçilere 419 ton buğday, arpa ve yulaf tohumu dağıtıldı.
Tarım Lisesi’nde çeltik hasadı
Balıkesir Savaştepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ilk defa damlama sulama ile yetiştirilen çeltik hasadını öğrencilerle birlikte yapan Kaymakam Muhammed Üsame Soysal, yüzde 75 su tasarrufu sağlayan uygulama nedeniyle öğrencileri kutladı.
Atıl alanlar tarım arazisi olacak
Ağrı Valisi Mustafa Koç, atıl durumdaki tarım arazilerinde ekilmesi için üreticilere 397 ton buğday ve 228 ton arpa tohumu dağıtımına katıldı.
Edirne OSB’nin alanı, 1500 dönüme genişleyecek
Lalapaşa ilçesinde inceleme ve ziyaretlerde bulunan Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğüne geçerek yetkililerden işletmelerin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
26 mülki idare amiri 'mülkiye müfettişi' oldu
Aralarında Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, Tosya Kaymakamı Suat Hatam, İskilip Kaymakamı Yunus Emre Vural’ın aralarında bulunduğu 26 mülki idare amiri mülkiye müfettişi oldu.
Yüksek rekolte çiftçiyi memnun edecek
Kütahya Altıntaş Kaymakamı Hüseyin Bozoğlan, hububat hasadı yapan çiftçileri ziyaret etti.
150 bin ton karpuzun hasat zamanı
Diyarbakır’ın coğrafi işaretli ürünlerinden olan ve özellikleriyle dünyaya nam salmış Diyarbakır karpuzunun ilk hasadı Vali Ali İhsan Su’nun katılımıyla yapıldı.
“Milletimizin istikbali milli ve manevi şuurla yetişmiş bir nesle bağlı”
Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Piri Reis Kültür Merkezinde düzenlenen Larende 4-6 Yaş Kur’an Kursu Mezuniyet Töreni’ne katıldı.
40. ölüm yıldönümünde kabri başında anıldı
Şair, roman ve oyun yazarı Üstad Necip Fazıl Kısakürek vefatının 40. yıldönümünde Eyüpsultan Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.