Arama
Arama Sonuçları
Belediye yaptı, Kızılay işletecek
Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı aşevi ve fırını Kızılay işletecek. Vali Tuncay Akkoyun, “Bölgemizin en büyük Kızılay Aşevi ve Fırını hayırlı olsun” dedi.
Çölyak hastaları için glütensiz ekmek fırını yapılacak
Çölyak hastalarınca tüketilen gıda ürünlerini temin etmek, hastalıkla ilgili toplumsal bilinç ve farkındalığı oluşturulmak amacıyla Batman Valisi Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp himayelerinde hayata geçirilen “Çölyak Hastalarına Destek Projesi” kapsamında Batman Belediyesi tarafında yapılacak ‘Glütensiz Unlu Mamulleri Fırını ve Kafe’nin lansmanı yapıldı.
“Paramız bereketlendi, harca harca bitmiyor”
1.5 yıldır Batman Belediye Başkan Vekili olarak görev yapan Vali Ekrem Canalp, “Batman Belediyesi olarak sosyal projelere öncelik veriyoruz ya vallahi paramız değerlendi, harca harca bitmiyor. Yani harcayacak yer arıyoruz” dedi. Vali Canalp, “Çünkü, biz halkımıza dağıttıkça, biz sosyal belediyeciliği uyguladıkça bizim paramız daha da artıyor. Bunun da tek bir izahı vardır; berekettir. Biz halkımıza dağıtacağız, dağıttıkça daha da çoğalacak” diye konuştu.
‘Aşılamayacak engel yok”
Engellilerle bir araya gelen Burdur Valisi Türker Öksüz, "Aşılamayacak engel yoktur. Önemli olan kalplerdeki, zihinlerdeki engelleri kaldırabilmektir” dedi.
Aşevi 33 yıldır gönülleri ısıtıyor
Şanlıurfa’da yaklaşık 33 yıldır hizmet veren ve her gün 10 bin kişiye sıcak yemek dağıtımı yapan Aşevi’ni ziyaret eden Vali Hasan Şıldak, ‘Peygamberler şehrinin manevi iklimine yakışan bir oluşum” dedi.
Kızılay'a aşevi desteği verecek
Kızılay görevlileri, Hakkari Valisi Ali Çelik’i makamında ziyaret ederek, kente yapılması planlanan aşevi için destek istedi. Vali Çelik ise, "Hakkari’ye aşevi yapılması için elimden gelen desteği vereceğim" dedi.
Depremzedeler için mutfağa girdi
Aydın'dan Hatay'a atandığında mesai arkadaşları ile vedalaşırken duygusal telsiz kapatma görüntüsü ile hafızalara kazınan Hatay İl Emniyet Müdür Yardımcısı Berrin Çevik, bugün Hatay'daki depremzedeler için yemek yapılan aşevinde mutfağa girdi.
İNDES’ten deprem şehitleri için mevlid
Başkanlığını Miahaber Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Aksan’ın yürüttüğü, Hatay’da depremzedelerin yaralarını sarmaya devam eden İnsani Destek ve İyilik Derneği (İNDES), 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri Mevlid-i Şerifle andı.
Depremzedeleri bırakmadı
6 Şubat depremlerinin enkaza dönüştürdüğü Hatay’da depremzedelere ilk günlerde çığ gibi akan yardımlar zamanla azalırken, Miahaber Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Aksan yönetimindeki İnsani Destek ve İyilik Derneği depremzedelerin yanında olmaya devam ediyor.
Miahaber’den Vali Makas’a 'hayırlı olsun' ziyareti
Miahaber Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Aksan, Kırıkkale Valisi Mehmet Makas’ı ziyaret ederek, yeni görevinin hayırlı olmasını diledi.
Fatsa ve Ünye’de toplu açılış
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ordu programı kapsamında Vali Tuncay Sonel ve protokol ile birlikte Fatsa ve Ünye ilçelerinde açılış törenlerine katıldı.
Hatay'da pişen aşlarda Çankırı'nın tuzu var
Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Hatay'da faaliyet gösteren gönüllü aşevlerinin talebi üzerine bölgeye tır dolusu Çankırı tuzu gönderdi.
Depremzedelerle hasbihal
Deprem bölgesi Kahramanmaraş’ta yaraları sarmak için hafta sonunda da çalışan Ağrı Valisi Dr. Osman Varol ve Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, konteyner kentleri ziyaret ederek, depremzedelerle sohbet etti.
Depremzedelerin gönlüne taht kurdu
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yerle bir olan Hatay’da beslenme hizmetlerinden sorumlu koordinatör vali olarak 61 gün boyunca görev yapan Erzincan Valisi Mehmet Makas, depremzedelerin gönlüne taht kurarak Hatay’a veda etti.
Acıları paylaşarak azaltmaya devam
Asrın felaketi depremlerin ardından Hatay’da yaraları sarmak için büyük bir gayretle çalışan Erzincan Valisi Mehmet Makas, “Acıları paylaşarak azaltmaya, sırlı duayı aramaya devam ediyoruz” dedi.
Umut Sokağı, kanser hastası depremzedelerin yeni yuvası
İçişleri Bakanlığı 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta lösemi ağırlıklı kanser hastaları ve aileleri için konteynerlerden 'Umut Sokağı' oluşturdu. Sokağı ziyaret ederek çocuklar ve aileleriyle sohbet eden Bakan Süleyman Soylu, “Umut, hep var” dedi.
Vali Ayhan aşevinde yemek dağıttı
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, İhtiyaç sahibi insanlara hizmet veren aşevini ziyaret etti. Gönüllü olarak yemek yapan aşevinde hayırseverler ve vatandaşlarla bir araya gelen Vali Ayhan, ''İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olan derneklerimizi önemsiyoruz'' dedi.
Aşevlerinden vatandaşlara sıcak yemek
Batman Valisi Ekrem Canalp’ın talimatıyla il merkezi ve ilçelerde kurulan aşevleri ile evlerinde yemek pişiremeyecek durumda olan yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara haftanın 7 günü bir öğün sıcak yemek ulaştırılacak.
Her gün 200 kişiye sıcak yemek desteği
Batman Hasankeyf Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde bulunan aşevi, ilçe merkezi ve köylerde ihtiyaç sahibi 200 vatandaşın sofrasına sıcak yemek götürmeye başladı.
Depremzedelere yemek dağıttılar
Niğde Valisi Mustafa Koç ile Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, depremzedelerle bir araya gelerek, yemek dağıtımına eşlik etti.
Deprem bölgesinde Ramazan’a hazırlık
Kahramanmaraş’ta kurulan çadır kentlerde ve diğer noktalarda bugüne kadar yürütülen beslenme çalışmalarının son durumu değerlendirilerek, yaklaşan Ramazan ayında iftar ve sahurlarda vatandaşlara en iyi şekilde hizmet verebilmek için planlanan yeni yemek dağıtım noktaları ve bu noktalarda olması gereken standartların görüşüldüğü toplantı, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un katılımıyla gerçekleştirildi.
Depremzedelere yemek ikram etti
Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Kahramanmaraş’ta depremzede vatandaşlara sıcak yemek ikramında bulunarak, birlikte yemek yedi.
Enkazlar numaralandırılacak dökülüyor
Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde koordinatör vali olarak görevlendirilen Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, depremde ilçede toplam 155 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Enkaz çalışmalarında 38 vatandaşımızı sağ olarak kurtardık. Geçen hafta da enkaz kaldırma çalışmalarına başladık. Her enkaza bir numara veriliyor. Bütün enkazlar, numaralandırılarak dökülüyor” dedi.
Türkoğlu’nda hayat normale dönüyor
"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerden etkilenen Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde yaralar sarılıyor.
Bu ayki maaşını aşevine bağışladı
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Aşevi Derneğini ziyaret etti.
“Kalbimiz depremzedelerle atıyor”
Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan olan deprem felaketinin ardından tüm ülke seferber oldu.
Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 12 bin 873'e yükseldi
AFAD, saat 07.45 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 12 bin 873 kişinin hayatını kaybettiğini, 62 bin 937 kişinin yaralandığını bildirdi.
AFAD’ın gönderdiği 92 bin çadırın 50 bini kuruldu
Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), AFAD ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından toplam 1 milyar 639 milyon 774 bin 16 lira acil durum ödeneği gönderdi.
Başkale’de ihtiyaç sahipleri sıcak yemeğe kavuştu
Van Başkale Kaymakamlığı, ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek vermek için aşevi projesi başlattı. Proje 50 ailedeki 173 kişiye günlük üç çeşit sıcak yemek dağıtımıyla başladı.
Aşevi ve çölyak fırını 10 bin kişiyi doyuracak
Mardin’de ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzünü güldürecek Aşevi ve Çölyak Fırını projelerinin çalışmaları başlatıldı.