Arama
Arama Sonuçları
‘Bağımsızlık Türkünü Söyle'
Amasya Valisi Yılmaz Doruk, denetimli serbestlik kararı verilen, özellikle geçmişinde uyuşturucu madde kullanımı olan yükümlülerin, su sesi ve müzikle terapi yöntemiyle bedensel, ruhsal ve zihinsel olarak yenilenmeleri ve bağımlılıktan kurtulmalarına katkı sağlaması için hazırlanan ‘Bağımsızlık Türkünü Söyle Projesi’ kapsamında Valilik, Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Amasya Üniversite arasında düzenlenen İşbirliği Protokolünü imzaladı.
“Her bir meclis üyemizi yarınların lideri olarak yetiştireceğiz”
İstanbul Valisi Davut Gül’ün himayesinde öğrencilerin karar alma mekanizmalarına katılmasını hedefleyen İstanbul Öğrenci Meclisleri projesi hayata geçirildi. 39 ilçede Öğrenci Meclisi Toplantıları düzenlenmeye başladı. Vali Gül, bu kapsamda Avcılar, Küçükçekmece ve Bakırköy’de düzenlenen İlçe Öğrenci Meclisi toplantılarına katıldı.
"İhbarınızı bana ulaştırın, gerekeni yapacağım"
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, "Yüreğir’de Bağımlılığa Karşı Birlikte Yürüyoruz" etkinliğine katıldı. Vali Köşger, "Gençlerimizi uyuşturucu başta olmak üzere birçok alanda bağımlı yapmaya çalışıyorlar. Herkesten ricam ihbarlarınızı bizlere ulaştırın. Eğer çare bulunmuyorsa ihbarı bana ulaştırın , ben gerekeni yapacağım. Söz veriyorum" dedi.
“Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum”
Madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın talimatıyla hazırlanan “Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum” adlı projeye yönelik toplantı, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezinde (AMATEM) yapıldı.
“Ahde vefa imandandır”
Özvatan Kaymakamı Mine Kurt, 9 yıldır Koah hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı yaşayan emekli kaymakamlık personeli Mustafa Köseoğlu’nu ziyaret ederek, ‘Teşekkür Plaketi’ verdi.
TİMBİR’den Bakan Tekin’in ‘okullarda telefon kısıtlama’ kararına tam destek
Kurucuları arasında miahaber.com.tr’nin de bulunduğu Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in okullarda cep telefonu kısıtlaması kararına tam destek verdi. Araştırmaların çocukların yüzde 30’dan fazlasının İnternet bağımlısı olduğunu ortaya koyduğunu belirten Dr. Basa, TİMBİR olarak bağımlılıkla mücadele konusunda sorumluluk almaya hazır olduklarını söyledi.
“Şehrin tüm paydaşlarının elini taşın altına koyması lazım!”
Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu’na başkanlık yapan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, bağımlılıkla mücadele noktasında şehrin tüm paydaşlarının elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı.
Tedavi gören çocuklar hünerlerini sergiledi
Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi’nde (ÇEMATEM) tedavi gören 13-18 yaş arası çocuklar, M1 Alışveriş Merkezi’nde açılışı gerçekleştirilen sergi ile hünerlerini gösterdi.
“Çocuklarımız ve gençlerimiz bu illetle tanışmamalı”
2023 yılının ilk Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Antalya Valisi Ersin Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Yazıcı; “Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu illetle tanıştırmamak için çabalayacağız.” dedi.
Bağımlı hastalar için rehabilitasyon modeli
Bireylerin tekrar uyuşturucu madde kullanmadan sosyal hayata uyumlarını kolaylaştırmak amacıyla oluşturulan Bağımlı Hastalar İçin Rehabilitasyon Modeli (BAHAR) Sivas Devlet Hastanesi'nde hizmete başladı.
Yeni yılda bağımlılık konusuna daha fazla yoğunlaşılacak
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, başkanlık yaptığı ‘Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda, bağımlılık tehlikesinin gün geçtikçe arttığını ifade ederek, yeni yıl ile birlikte tüm kurumların bağımlılık konusuna daha fazla yoğunlaşmasını istedi.
Bağımlılığa karşı ‘gönüllüler sahada’
Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Kızılay ile Yeşilay işbirliğinde gençlerin sağlıklı yaşam ve bağımlılık konusundaki farkındalıklarını arttırmak amacıyla hazırlanan ‘Gönüllüler Sahada’ projesi tanıtım toplantısına katıldı.
Yatağa bağlı hastanın denizi görme isteği yerine getirildi
Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, Vali Hüseyin Aksoy'un talimatı ile denizi görmek isteyen yatağa bağımlı ALS hastası 56 yaşındaki Nuray Gürbüz'ün dileğini yerine getirdi.