‘Bağımsızlık Türkünü Söyle';

‘Bağımsızlık Türkünü Söyle'

Amasya Valisi Yılmaz Doruk, denetimli serbestlik kararı verilen, özellikle geçmişinde uyuşturucu madde kullanımı olan yükümlülerin, su sesi ve müzikle terapi yöntemiyle bedensel, ruhsal ve zihinsel olarak yenilenmeleri ve bağımlılıktan kurtulmalarına katkı sağlaması için hazırlanan ‘Bağımsızlık Türkünü Söyle Projesi’ kapsamında Valilik, Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Amasya Üniversite arasında düzenlenen İşbirliği Protokolünü imzaladı....

Resim

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen imza törenine Amasya Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kocaman, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Amasya Denetimli Serbestlik Müdürü Bekir Türkmen, Yeşilay Amasya Şube Başkanı Selim Türkmen ve basın mensupları katıldı.

HİÇBİR BAĞIMLILIĞI DİĞERİNE TERCİH EDEMEYİZ

İşbirliği Protokolünün imzalanması öncesinde bir konuşma yapan Vali Yılmaz Doruk, “Bağımlılık, türü ne olursa olsun, çağımız insanının aklını ve ruhunu felce uğratan salgın bir hastalıktır. Bağımlılık insanı bedeni ihtiyaçlarının kölesi haline getirir” dedi.

Vali Doruk, “Hiçbir bağımlılığı bir diğerine tercih edemeyiz. Zira insanın iradesini elinden alan bu davranışların daha az tehlikelisi yoktur. Fakat madde bağımlılığı, elbette hayatın ışığını söndüren en trajik bağımlılıkların başında gelmektedir. Ne yazık ki günlük yaşantımızda zaman zaman, uyuşturucu kullanımından ötürü mahvolan yaşamları, dağılan aileleri, çevremizde görmekte; televizyonlarda ve sosyal medyada üzülerek izlemekteyiz. Biz de bugüne kadar yapılan rehabilitasyon çalışmalarına ilaveten, bu toplumsal sorunun çözümüne katkı sunmak amacıyla, uyuşturucu suçlarına karışarak, cezalarını tamamlayan ve denetimli serbestliğe tabi olan hükümlülerimize yönelik ‘Bağımsızlık Türkünü Söyle Projesini’ başlatıyoruz” diye konuştu.

MÜZİKAL BECERİLERİ DESTEKLENECEK

Vali Doruk şöyle devam etti: “Projemiz kapsamında, uyuşturucu madde kullanan hükümlülerin, su sesi ve müzikle terapi yöntemiyle buluşmaları sağlanarak, "bedensel, ruhsal ve zihinsel" olarak yenilenmeleri ve bağımlılıktan kurtulmalarına katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Su sesi ve müzikle terapi yöntemiyle, bağımlı hükümlülerin, müzik dinleme, ritim tutma, şarkı söyleme veya müzik yapma yoluyla duygusal durumlarını ifade etmelerine yardımcı olmak, duygusal durumlarıyla başa çıkma becerilerini geliştirmek, dikkat dağınıklığı, stres veya kaygı ile başa çıkma konusunda onları ruhsal olarak güçlendirmek öncelikli hedeflerimizdir.

Resim

ÖZGÜVENLERİ ARTIRILACAK

Proje kapsamında katılımcıların müzikal becerileri desteklenerek, kendilerini ifade etme yetenekleri ve özgüvenleri de arttırılacaktır. Proje ayrıca yükümlülerin suçtan uzak durmalarını, madde kullanma isteği ile başa çıkmalarını, iradelerine hakim olma sürecini, boş zamanlarını daha verimli şekilde değerlendirmelerini ve sosyalleşmelerini de sağlayacaktır.”

Konuşmaların ardından Vali Yılmaz Doruk, Amasya Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kocaman ve Amasya Üniversitesi Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi İşbirliği Protokolünü imzalayarak, hazırlanan projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum