Arama
Arama Sonuçları
Kaçak avlanan balıklar kurumlara dağıtıldı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, İnceburun açıklarında avlanması yasak olan 880 adet kalkan balığının ele geçirildiğini belirterek, "Kaçak avcılıktan ele geçirilen kalkan balıkları; Huzurevi, Pansiyonlu Okullar, Yatılı Kuran Kursları ve Sosyal Yardım Kuruluşlarına dağıtıldı" dedi.
Balık yavruları Abant Gölü ile buluştu
Bolu Mudurnu Kaymakamı Ayhan Kalaycıoğlu, Abant Gölü’ne 3500 adet Abant Alası balık yavrusu bıraktı. Kaymakam Kalaycıoğlu, Abant Gölü’nde balık popülasyonunu artırmak istediklerini belirtti.
Denizcilik Bakanlığı kurulmasını istedi
TBMM Araştırma Komisyonu üyeleri, balıkçılık ve su ürünleriyle ilgili inceleme çalışmasını Trabzon'da tamamladı. Komisyon üyeleriyle bir araya gelen Vali Aziz Yıldırım, "Bu çalışmalar inşallah problemlerin çözülmesine imkân sağlar. Vekillerimizin 'Denizcilik Bakanlığı' kurulması gibi bir temennileri de var. Ben de bu temenniye katılıyorum" dedi.
Kafesten balık yakaladı
Kültür balıkçılığı yapılan Torul barajında balıklara yem veren ve kafelerden kepçe ile balık hasadı yapan Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, ildeki balık üretimini artıracaklarını söyledi.
Soruları doğru bileni TOGG’a bindirince…
Geçen hafta Cuma namazı çıkışında namaza gelen öğrencilere soru sorup doğru bilenleri TOGG’a bindiren Niğde Valisi Cahit Çelik’i bu Cuma namazında bir sürpriz bekliyordu.
Türkiye’nin en büyük barajını inceledi
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, dolgu hacmi bakımından Türkiye ve Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise altıncı büyük barajı olan Atatürk Barajında incelemelerde bulundu.
Yavru balıkları barajla buluşturdu
Nevşehir Valisi Ali Fidan, yavru sazan balıklarını Damsa Barajı’yla buluşturdu. İl genelinde 720 bin yavru balık baraj ve göletlere salındı.
Yoncalı Barajı 17 bin hektarı sulayacak
Bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Arguvan İlçesini ziyaret eden Malatya Valisi Ersin Yazıcı’yı Arguvan Kaymakamı Adem Karataş ve ilçe protokolü karşıladı.
Hataylı balıkçılar dualarla “vira bismillah” dedi
Hatay’da balık av sezonu açılışı, Vali Mustafa Masatlı ve il protokolü ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla Arsuz Balıkçı Barınağı’nda gerçekleştirildi. Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar’ın da katıldığı törende bolluk ve bereket duaları ile ilk ağlar denizle buluştu.
800 bin yavru sazan Almus Barajıyla buluştu
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında 1 Milyon Yavru Balık Göletlerimizle Buluşuyor” projesi kapsamında 800 bin yavru sazanı Almus Barajı’na bıraktı. Vali Hatipoğlu, “Doğayı koruma ve ekosistemi destekleme adına elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
Balıkçılar av sezonu için ‘Vira Bismillah’ dedi
Muğla Valisi İdris Akbıyık, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Milas ilçesinde düzenlenen su ürünleri av sezonu açılışı için törenine katıldı.
“Yalnız değilsiniz, yanınızdayız!”
Konya Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin, 15 yıl önce babalarını, bir buçuk ay önce de annelerini kaybeden Erkmen kardeşlerin sofrasına misafir olarak, “Yalnız değilsiniz, yanınızdayız” dedi.
“Sabaha kadar çalışmalarımızı devam ettireceğiz”
İçişleri Bakanı Soylu, bölgede etkili olan sel nedeniyle Şanlıurfa'da 12, Adıyaman'da 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
Çekmeköy’de Formulaz, 10 ton hamsi ve horon
İstanbul Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği “Formulaz Yarışları” ve Hamsi Festivali'nde vatandaşlar doyasıya eğlendi.
Karakaya Barajı’na 300 bin yavru sazan bıraktı
Malatya Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Karakaya Baraj gölüne 300 bin sazan balığı yavrusu bırakılması etkinliğine katıldı. Kaymakam Aksoy, barajdaki balık varlığını artırarak balıkçılığı geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Balıkçıları denize uğurladı
Denizlerde av yasağının dün gece yarısı sona ermesi dolayısıyla Ordu Fatsa’da balıkçıları denize uğurlama töreni gerçekleştirildi. Ordu Valiliği ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Yalıköy Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen törene, balıkçılar aileleriyle birlikte geldi.
Çıldır Gölü’ne yavru sazan bıraktı
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından göllerde balık popülâsyonunun desteklenmesi amacıyla uygulanan ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ kapsamında Ardahan’da Çıldır Gölü’ne ve diğer göletlere toplamda 1.589.000 adet yavru sazan balığı bırakıldı. Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Çıldır Gölünde yavru balıkları suyla buluşturdu.
Kur’an kursu öğrencileri çocuk şenliğinde eğlendi
Van Büyükşehir Belediyesi ile Van İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Yaz Kur’an Kursları Çocuk Şenliği” etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.
Denizi olmayan Kayseri'de balık hasadı !
Vali ile belediye başkanı çizmelerini giydi; denizi olmayan Kayseri'de somon balığı hasadına çıktı. Kayseri'den 10 milyon dolarlık balık ihracatı yapıldığı açıklandı.